Secretariaat EMC-ESD Vereniging over naar FHI

Tijdens de op 28 april gehouden ledenvergadering van de Nederlandse EMC-ESD Vereniging is besloten het secretariaat van FME-CWM over te laten gaan naar de Federatie Het Instrument (FHI).

Eind 2009 werd bekend dat de EMC-ESD Verenigingssecretaris zijn werkzaamheden bij FME-CWM niet kon voortzetten. Hierop beraadde het bestuur van de vereniging zich en besloot naar een ander secretariaat uit te zien. Uiteindelijk waren er drie aanbieders, waarbij de FHI er uitsprong wat betreft prijs en voorwaarden. Het eerste halfjaar van 2010 zal FME-CWM nog het secretariaat voor haar rekening nemen, Vanaf 1 juli ligt die taak bij de FHI. Met brancheorganisatie FHI zijn duidelijke afspraken gemaakt met betrekking tot behoud van zelfstandigheid van de Nederlandse EMC-ESD Vereniging.

Erelidmaatschap

Chris van den Dries, secretaris van het eerste uur van – toen nog – de EMC/ESD Vereniging, was, met een onderbreking van twee jaar, dertien jaar secretaris van de vereniging. Per 1 juli zegt hij de vereniging vaarwel, maar zowel het bestuur als de leden van de vereniging vroegen hem betrokken te blijven bij de vereniging en Van den Dries is benoemd tot erelid van de vereniging. Daarmee is hij, naast oud-voorzitter Kees Wagemaker, Jap Goedbloed en Hein IJpelaar, het vierde verenigingslid dat  het erelidmaatschap ontvangt.