Recruitmentplatform voor CAD-engineers en maakindustrie

Cadjobs introduceert een op maat ontwikkelde versie van het recruitmentplatform cadjobs.nl voor 2D- en 3D-CAD-engineers, met een aantal nieuwe functies waarmee het werven van technisch personeel of het vinden van een baan in de techniek sneller kan en beter aansluit op individuele talenten, competenties en ambities.

De afgelopen jaren hebben in Nederland steeds meer bedrijven te maken met een te kort aan gekwalificeerd technisch personeel. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onlangs bekend. De meeste ondernemers verwachten binnenkort extra technisch personeel nodig te hebben.

Bedrijven die technisch personeel willen aannemen, hebben verschillende  mogelijkheden om de beste technici te werven. Met het platform wil Cadjobs het persoonlijke aspect van traditionele recruitment (werven blijft een ‘people business’) combineren met de snelheid en 24/7 beschikbaarheid (ook mobiel) van online recruitmenttools.
Bedrijven kunnen hun CAD vacature(s) opgeven waarna accountmanagers van Cadjobs een bezoek brengen aan het bedrijf om specifieke wensen en de bedrijfscultuur te bespreken.
De vacature wordt vervolgens op het platform gepubliceerd en gepromoot waarbij gebruik wordt gemaakt van visuals en tekst, logo’s van CAD softwaresystemen en een voor de technische sector relevant competentie- en matchingsysteem waardoor vacature en kandidaat sneller en beter gematcht worden.

Met de searchengine kunnen bedrijven zelf op het platform kandidaten bekijken en uitnodigen. Op basis van technisch relevante criteria en met behulp van tags en quicklinks kunnen zij heel snel op specifieke competenties en eigenschappen filteren. Op basis van diezelfde criteria en tags ontvangen bedrijven ook e-mails (de ‘attenderingservice’) met profielen van kandidaten wanneer Cadjobs recruiters deze persoonlijk gescreend en ‘goedgekeurd’ hebben.

Technici die zich inschrijven op het recruitmentplatform publiceren na een persoonlijk gesprek en in samenwerking met de recruiter een (anoniem) profiel dat online wordt gedistribueerd en getoond, inclusief  logo’s van CAD-skills, tags, visuals van hun werk. Ook kandidaten kunnen zich abonneren op de e-mail attenderingservice met actuele vacatures die aansluiten op hun ambities en competenties. In overleg met kandidaten en bedrijven biedt Cadjobs de mogelijkheid om via  assessments de talenten van kandidaten in kaart te brengen, ook hier weer in de combinatie van online- en persoonlijke communicatie met een coach.

www.cadjobs.nl