Proximo in ontwikkeling

In en om het FHI wordt al stevig gesleuteld aan beursgadget Proximo voor de WoTS.

Het idee voor deze gadget kwam van Leo Kors van OPW Fluid Transfer Group: een apparaatje dat aangaat als je er met je telefoon bij in de buurt komt.

Ideetron werkt aan de ontwikkeling van het definitieve design en neemt naast de functie voor het bepalen van nabijheid (proximity) ook andere ideeën mee. Daarbij vindt directe afstemming plaats met Electro-Watt, D&D Mechatronics, Eurocircuits en leveranciers van componenten.

De 23 bij de Proximo betrokken bedrijven hebben allemaal specifieke rollen in het ontstaan van deze gadget. Deelnemers krijgen voor hun inspanningen voordelen terug, zoals contactmomenten en promotie. Om de gadget compleet te maken, volgt de bezoeker vier stappen. Elk onderdeel van de gadget wordt bij één van de betrokken exposanten opgehaald. De vier stappen bestaan uit het ophalen van de PCB, de batterijen en de behuizing; uiteraard wordt ook de firmware op één van de stands geprogrammeerd.

Deelname nog open

Deelname aan dit project staat nog open. Aangezien we vrij ver in het traject zitten, is het alleen voor exposanten mogelijk zich in maart 2018 aan te melden. Er wordt nog sponsoring voor componenten gezocht en financiële sponsors zijn ook van harte welkom. Voor de volledige World of Electronics (met 90 exposanten en bijna 2.200 m² ingeschreven voor de eerste deadline) is dit project ook van belang in de aantrekkingskracht en het fysieke bezoek van onze wereld.

Aanmelden kan bij Paul Petersen .