Complete elektronicaketen op Electronics & Automation

Nog een kleine week en Electronics & Automation 2013 opent haar deuren in Jaarbeurs Utrecht. Met ruim 130 exposanten is de beursvloer compleet uitverkocht. Op dinsdag 28 mei start de beurs met twee seminars; Traceability in het elektronicaproductieproces en Tomorrow’s Electronics. De breedte van de beurs en de innovaties van de exposanten worden met deze seminars direct geïllustreerd.

Van 28 tot en met 30 mei komen naar verwachting ruim 4000 bezoekers naar de Jaarbeurs om de laatste ontwikkelingen te zien en te profiteren van de aanwezige deskundigheid in de Benelux. Alle exposanten maken gebruik van standaard standbouw waardoor de beursvloer overzichtelijk is. De vier hoofdcluster van de beurs zijn elektronica-ontwikkeling, elektronicaproductie, componenten en test- en meetapparatuur. Bezoekers kunnen op verschillende manieren hun beursdag inplannen waarbij interactie en beursbeleving centraal staan.

Gadget

Bezoekers die zich voor de Helios hebben aangemeld, verzamelen onderdelen van deze gadget in zeven stappen. De machines in de productielijn produceren live samen de gadget. In totaal wordt er door zo’n 50 bedrijven aan dit project samengewerkt. De Helios is een hightech gadget die dienst doet als instrument om lichtmetingen uit te voeren en is daarnaast Arduinoplatform met wifi module.

Voor het eerst in de E&A-geschiedenis zijn acht bedrijven vertegenwoordigd in het PLOT Reliability paviljoen. Ook is de Development Club als collectief aanwezig.

Seminars

De zes seminars zorgen voor extra kennisoverdracht. Elke ochtend vinden in de congreszalen op de beursvloer twee seminars plaats. Woensdag 29 mei kan de bezoeker ‘Wireless geeft producten een nieuwe dimensie’ of ‘Zelf ontwikkelen of uitbesteden?’ bijwonen. Op donderdag 30 mei worden de seminars ‘Reliability’ en ‘Hoe ver reikt de invloed van de ontwikkelaar’ aangeboden.

De seminarbezoekers kunnen iedere ochtend vanaf 8.30 uur de beurshal in om de seminars te volgen. De bezoekers die een bezoek aan de beursvloer willen brengen hebben vanaf 9.30 uur toegang. Anders dan voorgaande edities is de beurs op alle beursdagen tot 17.30 uur geopend. Dit heeft met de tweede verandering te maken: de beursweek is van dinsdag tot en met donderdag.

Meer informatie over de seminars en/of inschrijven voor een gratis bezoek aan Electronics & Automation 2013, kan via www.eabeurs.nl.

De driedaagse beurs en technologieconferentie Electronics & Automation 2013 vindt plaats van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 mei 2013 in de Jaarbeurs Utrecht en omvat naar verwachting ruim 130 stands waarin de bedrijven hun producten en diensten presenteren.