Autodesk kondigt Inventor Fusion Technology aan

Autodesk heeft zijn plannen onthuld voor de Autodesk Inventor Fusion Technology, de nieuwe technologie voor Digital Prototyping die de kracht en de mogelijkheden van parametrisch, history-based modelleren moet combineren met het gebruiksgemak en de hoge productiviteit van direct, history-free modelleren.

Inventor Fusion Technology maakt bidirectionele parametrische en directe werkstromen mogelijk. Deze technologie biedt een oplossing voor bedrijven die hun ontwerpen snel en via rechtstreekse manipulatie willen kunnen veranderen, maar die daarnaast ook beschikken over zorgvuldig verzamelde feature- en history-based gegevens en ontwerpbedoelingen die gebruikt en aangepast moeten kunnen worden. Dankzij deze nieuwe ontwikkeling kunnen gebruikers de modelleringstechnologie kiezen die het beste bij hun project past. Met behulp van Fusion kunnen ontwerpers en ingenieurs “what-if”-scenario’s onderzoeken en snel veranderingen doorvoeren in hun ontwerp zonder in hun mogelijkheden beperkt te worden door feature-volgorde, afhankelijkheid van andere gegevens, of het oorspronkelijke 3D-CAD-systeem waarmee het ontwerp werd gemaakt. Fusion levert zo gebruiksgemak op doordat gebruikers bij het vormgeven en realiseren van hun ontwerpideeën onnodige stappen kunnen overslaan. Contextgevoelige, direct toegankelijke tools zijn met één muisklik te selecteren en alleen die opties die op dat moment relevant zijn, verschijnen in beeld.
Autodesk is van plan later dit jaar een gratis te downloaden versie van Inventor Fusion Technology Preview op Autodesk Labs te plaatsen.

www.inventorfusion.com