Voedingen

De voedingen uit de R&S NGM200 serie hebben een viertal nieuwe kenmerken, wat ze nog geschikter maakt voor gebruik bij het ontwikkelen van batterijgevoede apparatuur die werkt bij spanningen tot 20 V en tot 6 A stroom nodig heeft.

Met de snelle datalogfunctie FastLog kunnen gebruikers variaties in spanning of stroom, die plaatsvinden binnen enkele µs, vastleggen. De voeding logt meetwaarden met een maximale acquistiesnelheid van 500 kS/s. De tweekanaals R&S NGM202 kan de data-acquisitie op beide kanalen parallel uitvoeren. De voedingen hebben vier stroom- en twee spanningsmeetbereiken. Bij het kleinste bereik resulteert dat in een maximaal haalbare terugleesresolutie van 10 nA / 5 µV.

Voor elk batterijgevoed apparaat biedt het simuleren van veranderingen in de prestaties van de batterijuitgang realistische energiecondities in verschillende stadia van de levensduur van de batterij. Met de geïntegreerde editor voor batterijmodellen kunnen gebruikers hun eigen batterijmodellen maken door batterijkenmerken te definiëren, zoals de laadtoestand, open klemspanning en equivalente serieweerstand. Vooraf gedefinieerde datasets voor de gangbare batterijtypes zijn inbegrepen. De optionele R&S NGM-K104 activeert een extra poort, om de interne voltmeter in de R&S NGM200 aan te sluiten op elk punt in een circuit, zodat gebruikers het potentiaalverschil kunnen meten.