Kleursensoren

De productreeks van True Color kleursensoren bevat vier sensortypes voor het meten van direct en diffuus reflecterende oppervlakken van hoogglanzende, gestructureerde en metalen objecten, evenals transparante materialen.

De colorSensor CFO sensoren meten de fijnste kleurgradaties op metalen, kunststoffen, glas en textiel. Hun robuuste ontwerp, glasvezeloptica en compacte vormgeving maken ze geschikt voor industriële toepassingen.

Waar de reflectiesensor wordt gebruikt voor kleurmeting aan direct reflecterende oppervlakken van metalen, kunststof onderdelen, coatings en verpakkingen, is de standaard sensor geschikt voor hoogglanzende en diffuus reflecterende oppervlakken, wat van belang is bij kleurmetingen van antireflectiecoatings of chroomkleuren. Voor transparante oppervlakken is er de transmissiesensor. Deze wordt gebruikt voor kleurmetingen van films, glas of semi-transparante vloeistoffen.

De nieuwe CFS2-M11 en CFS2-M20 circulaire sensoren van Micro-Epsilon herkennen nauwkeurig de fijnste kleurgradaties, zelfs op veeleisende, glanzende metalen en gestructureerde oppervlakken. Voor een stabiele en nauwkeurige kleurherkenning verlichten de sensoren het doel gelijkmatig op een cirkelvormige manier, waardoor ze de exacte tint van de kleur kunnen herkennen.