Nederlandse grote bedrijven scoren bovengemiddeld op duurzaamheid

Zeventien grote Nederlandse bedrijven scoren internationaal bovengemiddeld op de Dow Jones Sustainability Index. Vorig jaar stond Nederland nog met vijftien bedrijven in deze duurzaamheidsmeter. Nieuw in de lijst is ASML.

KPN is volgens de index het meest duurzame telecombedrijf ter wereld (Industry Group Leader). Dit komt doordat het sinds 2015 klimaatneutraal is. Ook helpt de onderneming zijn klanten om CO2-uitstoot te reduceren en probeert het zoveel mogelijk circulair te ondernemen. ASML is één van de drie grootste nieuwkomers in de index. Andere bedrijven die wereldwijd vooroplopen in hun sector Shell, AKZO Nobel, DSM, Randstad, Koninklijke Philips, Philips Lighting en Post NL.

De Dow Jones Sustainability World Index geeft de duurzaamheidsscores van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld weer. Het is een belangrijke maatstaf op het gebied van sociale zaken, milieu en duurzaamheid. De Index werd in 1999 geïntroduceerd en vormt een leidraad voor veel beleggers die duurzaamheid meenemen in hun investeringsoverwegingen.