Oprolbaar ‘zonnetapijt’ binnen minuten klaar voor gebruik (video)

Een compleet zonne-energie systeem dat gemakkelijk is te transporteren en binnen enkele minuten klaar is voor gebruik; dat is de Roll-Array van Renovagen. In 2014 sloot het bedrijf al een succesvolle crowdfunding campagne af. Momenteel maakt het zonnetapijt furore op Crowdcube, de Engelse variant van Kickstarter.

Het zonnetapijt kan vervoerd worden in een aanhangwagen en is binnen enkele minuten gebruiksklaar. De Roll-Array maakt het dus mogelijk om volledig off-grid energie op te wekken, wat het uitermate geschikt maakt voor bijvoorbeeld militaire bases, mijnbouw, rampsituaties of bouwplaatsen. De capaciteit van de grootste rol is momenteel 100 kWp. Renovagen verwacht echter dat het binnenkort rollen kan produceren van wel 200 meter met een capaciteit tot 200 kWp.

Volledige zonne-installatie

De Roll-Array is de eerste oprolbare zonne-installatie op deze schaal. Bij andere oprolbare PV-installaties gaat het om enkele modules; de Roll-Array is een volledige zonne-installatie, met meerdere modules aan elkaar, compleet met alle benodigde bekabeling.

http://www.renovagen.com/