Luchtvaartprijs voor Aerocity (video)

Marcel van den Berg en Robin Pijnacker hebben met hun project Aerocity de Luchtvaartprijs 2014 gewonnen in de HBO-categorie en kregen een cheque van 5.000 euro. De studenten Luchtvaarttechnologie van Inholland Delft ontwierpen tijdens hun derdejaarsstage een goedkoop alternatief voor een hogesnelheidstrein.

Het Nederlandse Lucht- en Ruimtevaart Fonds (NLF) maakte de winnaars van de beste luchtvaartideeën bekend tijdens het jaarlijkse NLF Gala in Noordwijk.

Marcel en Robin hebben het virtuele model van hun voertuig in een vliegtuigsimulator getest. Ook deden ze een test met het schaalmodel op vliegbasis Soesterberg. Bekijk hier de presentatie van het project Aerocity:

In de categorie MBO won de inzending van ‘Hexacopter’ van het ROC Tilburg. De prijs voor het wetenschappelijk onderwijs ging naar ‘A Low Emission Taxi Movement Planning Tools’ van de TU Delft. Daarnaast kreeg de Hogeschool van Amsterdam de eerste Excellent Aerospace Education Award uitgereikt. Deze prijs wordt uitgereikt aan de opleiding of school die zich in de meest positieve zin heeft onderscheiden om hun studenten te ‘stimuleren om te excelleren’.

Het NLF had dit jaar een totaalbedrag van 15.000 euro te verdelen over drie winnaars. Volgens de jury is het aantal inzendingen dit jaar aanzienlijk gestegen.

"Het besluit om de Nederlandse Lucht- en Ruimtevaart Prijzen en het NLF Gala jaarlijks te organiseren heeft, volgens de organisatie, bijgedragen aan het succes van deze editie. Hierdoor ontstaat er meer gerichte belangstelling buiten de normale studieverrichtingen om deel te nemen aan de NLF prijs. Een verdere ontwikkeling en bekendmaking van de NLF prijs kan, zeker met participatie van de Nederlandse luchtvaartindustrie, leiden tot nog betere inzendingen en daarnaast tot hogere maatschappelijke en economische relevantie", meldt de jury.