The Avenues bekroond op Led Evenement

Het ‘lichtballensysteem’ The Avenues is op het Led Evenement uitgeroepen tot het Armatuur van het Jaar 2012. Het systeem is ontworpen voor het luxueuze winkelcentrum The Avenues in Koeweit.

Op basis van dit concept zijn vier kroonluchters opgehangen in het winkelcentrum in Koeweit. Elke kroonluchter bestaat uit 700 individuele lichtpunten. Dat zijn glazen bollen met Xicato-led’s en een ingebouwde driver. De gehele kroonluchter, waarvoor de elektronica werd ontworpen door het Nederlandse bedrijf Smart Sustainable Enlectronics, weegt 525 kg.

Op het Led Evenement, dat ruim 500 bezoekers trok, kon iedereen op een speciaal Armaturenpaviljoen zelf een ledarmatuur/applicatie presenteren aan de bezoekers en deelenemende bedrijven. Een vakjury koos uit het gevarieerde aanbod het ‘Armatuur van het Jaar 2012’.
De jury, bestaande uit Victor Thöne (ArchitectuurAtelier Amsterdam), Gerrit van Coeverden (Covordia Publishing) en Henk de Vries (Mybusinessmedia) had verschillende favorieten – er werden ook applicaties gepresenteerd die al eerder in de prijzen vielen –  maar koos uiteindelijk op basis van criteria als inventief materiaalgebruik, esthetiek en technische uitvoering.

De geëxposeerde projecten zijn hier te bekijken.