Veiligheidsuitdagingen voor Primoris Willbros Canada

Als je als bedrijf voor de olie- en gasindustrie werkt in Canada heb je heel wat uitdagingen wat betreft veiligheid voor je werknemers. Corporate HSE-manager Kim Taylor en HSE-directeur Shelley Hassen van Primoris Willbros Canada vertellen hoe ze erin slaagden om de veiligheidscultuur te verbeteren en de incidenten en ongelukken enorm te verminderen.

Primoris Willbros Canada houdt zich bezig met pijplijnconstructie en -onderhoud, constructie en reparatie van opslagtanks, facility-constructie, pijpfabricage en integriteitservices voor pijpleidingen.
Het bedrijf is gevestigd in Alberta, Canada en heeft in de winter te maken met lage temperaturen tot wel -40 °C en sneeuw. Daarnaast is elke werkplek weer anders waardoor vaak aanpassingen gedaan moeten worden in de werkprogramma’s om de verschillende regels en procedures van klanten op te nemen. Werkomstandigheden kunnen ook veranderen.

Veiligheidsbeheersysteem

"We moesten ons veiligheidshandboek steeds aanpassen en verbeteren om extra werk te kunnen opnemen," zegt Taylor. "Bovendien creëert het werken in meerdere provincies zijn eigen uitdagingen doordat elke provincie (in Canada) zijn eigen wetgeving heeft."
"Het is een uitdaging als je één veiligheidssysteem hebt dat overal moet werken", voegt Hassen toe. Zo moest er bijvoorbeeld een nieuw programma voor elektrische veiligheid geschreven worden om de toevoeging van elektrisch werk mogelijk te maken als onderdeel van de diensten die ze aan klanten aanbieden. "Ons veiligheidsbeheersysteem is zeer soepel en zeer flexibel", zegt Hassen.

Mensen

In 2011 waren er een paar belangrijke veiligheidsgerelateerde incidenten dat Willbros Canada dwong na te denken over waar de lacunes waren in het veiligheidsproces. Hiaten "niet alleen in onze procedures," legt Hassen uit, "maar in de manier waarop we onze mensen erbij betrokken. Sinds die tijd hebben we ze echt meegekregen en aangemoedigd om op hun eigen veiligheid te letten. ‘Het kostte tijd om dat vertrouwen te verdienen, maar het is er nu en het is verbazingwekkend.’

Lees het complete artikel op https://www.ehstoday.com/safety-technology/primoris-willbros-canada-making-safety-innovation-its-true-north