Simon Evans wint eerste race race in de Jaguar I-Pace eTrophy (video)

Simon Evans heeft in Saudi-Arabië de eerste race gewonnen in de Jaguar I-Pace eTrophy, het eerste kampioenschap op basis van elektrisch aangedreven productieauto’s. De race vond plaats in de historische omgeving van Ad Diriyah.

Jaguars VIP-coureur Alice Powell won de Pro AM-categorie en finishte als vijfde in het algemeen klassement, nadat ze als zevende was gestart.

Nieuw-Zeelander Evans leidde de race 23 minuten en één ronde lang, nadat een extra raceronde was toegevoegd vanwege de veranderende omstandigheden. Hij werd tot de voorlaatste ronde op de hielen gezeten door Bryan Sellers, totdat Sergio Jimenez hem inhaalde en daarmee de tweede plek overnam. VIP-coureur Alice Powell haalde slim Stefan Rzadzsinki van TWR Techcheetah en Bandar Alesayi van Saoedi Racing in op het moment dat de baan vochtig was. Katherine Legge noteerde met een tijd van 1:32.36 de snelste raceronde.

Het Jaguar I-Pace eTrophy‑kampioenschap omvat tien races in de mooiste steden ter wereld. Met 20 identieke Jaguar I-Pace SV raceauto’s, gebaseerd op het productiemodel, wordt de strijd aangegaan. Het zal dus afhangen van de rijvaardigheid van de coureur en de tactiek van het team wie wordt gekroond tot kampioen. De volgende ronde van de Jaguar I-Pace eTrophy vindt 16 februari 2019 plaats in de straten van Mexico-stad.

De I-Pace eTrophy wordt gevoed door dezelfde 90 kWh lithium-ion accu als het productiemodel. Het ontwerp en het systeem voor thermisch beheer ondersteunen een lange levensduur en perioden van onafgebroken maximum vermogen. Met 400 pk vermogen en 696 Nm onmiddellijk beschikbaar koppel accelereert de auto in 4,8 seconden van 0-100 km/h. De omvormer zet de in het accupakket opgeslagen gelijkstroom om in de wisselstroom die de motor voedt.