Robot bezorgt voedselpakketten (video)

De Amerikaanse koeriersdiensten Doordash en Postmates gaan robots van het bedrijf Starship inzetten voor postbezorging. De robots gaan pakketjes met voedsel bezorgen. Doordash en Postmates zijn daarvoor samenwerkingsverbanden aangegaan met Starship Technologies. Starship bouwt de zelfrijdende robots om gekoelde producten te kunnen bezorgen.

De robots lijken een beetje op een koelbox op wieltjes. Ze rijden met een topsnelheid van ongeveer 6 kilometer per uur en kunnen ruim 18 kilo vervoeren door over stoepen en straten te rollen.

De bezorgrobots kunnen praktisch autonoom hun taak uitvoeren, maar worden wel door een menselijke bestuurder op afstand in de gaten gehouden via een speciale app.

Test

De eerste tests met de robots worden door Doordash en Postmates uitgevoerd in Redwood City, Californië en Washington DC.

De beide partners verwachten niet dat de robots hun menselijke koeriers snel zullen vervangen, zelfs als de technologie snel beter wordt en ook de nodige wetgeving voordelig uit gaat vallen. 

De bedrijven zien wel dat de robots voordeel hebben bij het bezorgen van orders die mensen minder leuk vinden om te doen, zoals bijvoorbeeld veel kleine orders binnen een kleine straal. De robots kunnen deze taak vervullen, terwijl de grotere orders over langere afstanden door mensenhanden worden gedaan. 

bron: Techcrunch