NSK wint Monozukuri Award met zijn kogelomloopspindel

NSK heeft de aanmoedigingsprijs van de Advanced Monozukuri Parts Awards gekregen voor zijn DIN-standaard kogelomloopspindel. De jury prees de snelheid, de stille werking en het potentieel om de nauwkeurigheid en efficiëntie van werktuigmachines te verbeteren.

De award worden uitgereikt om het belang van ‘monozukuri’ te benadrukken. Dat is de Japanse term om de technologische bekwaamheid, knowhow achtergrond van de Japanse productieprocessen aan te duiden. De awards willen de ontwikkeling van de industrie en maatschappij verder stimuleren.

De kogelomloopspindel won de aanmoedigingsprijs omdat het component in staat is om aanvoersnelheden tot 100 m/min te garanderen, wat de hoogste is voor een kogelomloopspindel van het deflectortype . Een andere factor die door de juryleden werd geprezen is het lage geluidsniveau, dat met slechts 4dB(A) lager is dan conventionele kogelomloopspindels van het deflectortype. Bij het toekennen van de prijs hield de jury tevens rekening met de beschikbaarheid van deze technologie voor de brede productiesector, die verder gaat dan de grenzen van Japan.

De kogelomloopspindel is gebouwd met een compacte vorm, waardoor NSK het product in overeenstemming met de DIN-normen produceert. Door te voldoenaan de DIN-normen kan de kogelomloopspindel ingezet worden bij vele Europese klanten.