Ontbijtsessie: Machinerichtlijn op de schop! Nee toch?

Op dinsdag 9 november organiseert Tcpm ingenieurs & adviseurs de ontbijtsessie ‘Machinerichtlijn op de schop! Nee toch?’. Er komt vanuit europa één nieuwe machinerichtlijn aan voor de industrie. Wat betekent dat voor jou als engineer, als machinebouwer of als machinegebruiker?

Industriële projecten worden alsmaar complexer en tegelijkertijd spelen veiligheid, duurzaamheid en kosten een steeds belangrijkere rol. Tcpm streeft ernaar industriële bedrijven te ontzorgen op het gebied van engineering, projectmanagement en industriële veiligheid vanuit een samenhangend pakket aan diensten worden met complete en integrale oplossingen.

Het onderwerp van de ontbijtsessie heeft alles te maken met industriële veiligheid. De Europese Commissie is hard aan het werk om de machinerichtlijn te updaten. Het tijdpad is nog onzeker, evenals hoe alle bestaande en nieuwe onderwerpen uiteindelijk verwoord gaan worden. Desondanks luiden allerlei belangenorganisaties alvast de noodklok. Maar waar draait het nu echt om? Zit u als machinebouwer of gebruiker in een bepaalde niche? Dan moet u goed blijven opletten. Van de andere kant: als u de veiligheid van uw machines altijd al serieus nam, is de impact misschien wel verwaarloosbaar.

Praktisch

  • Datum & tijd: dinsdag 9 november 2021.
  • Locatie: De Baronie, Boxmeer.
  • Het ontbijt staat klaar vanaf 7.00 uur.
  • De presentatie door senior adviseur industriële veiligheid Harry Borsje, met gelegenheid tot het stellen van vragen en discussiëren over het onderwerp, is van 7.30 tot 9.00 uur.
  • Vooraf aanmelden vereist (evenals een coronatoegangsbewijs plus legitimatie) via mail p.hansen@tcpm.nl of whatsapp 06-51351833.