EO

Asimovo maakt ontwikkelen en testen van robots toegankelijk voor iedereen (video)

04 oktober 2021 om 10:40 uur

Almende en DoBots willen de drempel naar de robotica wereld verlagen. Hun initiatief Asimovo gaat met behulp van cloud-based technologie online simulatieomgevingen creëren, zodat het ontwikkelen en testen van robots toegankelijk is voor iedereen waar dan ook.


Steeds meer toepassingen worden gesimuleerd voordat het idee de echte wereld betreed. Op het gebied robotica worden simulatieomgevingen steeds meer in trek. Logisch want het ontwikkelen en bouwen van robots kunnen in de kosten hoog oplopen. Daarom neemt simulatie een centrale plek in de wereld van robotica. Het biedt een veilige omgeving om te experimenteren met een geldige digitale representatie van een systeem, zonder dat de kosten zodanig hoog worden. Daarbij worden vaardigheden verder ontwikkeld en verbeterd om ook zo effectief leren te bevorderen rondom robotica.

 

Ontwikkeling van robots vereenvoudigen

Almende is betrokken geweest bij 70 onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten die tot doel hebben de wereld slimmer te maken door zelforganisatie. DoBots is de robotica tak van Almende met diverse onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten die al 10 jaar bestaat. Samen hebben zij Asimovo ontwikkeld om de ontwikkeling van robots te vereenvoudigen door een simulatieomgeving te creëren.

 

Kant-en-klare omgeving creëren

Momenteel kost de installatie en het begrijpen van de Ubuntu, ROS en ROS-gerelateerde pakketten veel tijd voor beginnende ROS-ontwikkelaars. Met Asimovo kun je binnen enkele minuten een kant-en-klare ROS-omgeving creëren met een volledig functionele robot die zich in een virtuele omgeving voortbeweegt.

 

Online samenwerken

De cloudhosting van het platform maakt het mogelijk om in een team samen te werken aan de ontwikkeling van een robot en te werken in dezelfde gesimuleerde omgeving. De gebruiker kan eenvoudig zijn werk maken en delen. De simulatie kan eenvoudig worden gedeeld met een potentiële klant, die kan inzoomen en de robot vanuit verschillende hoeken kan bekijken, eventueel met een VR-bril. De simulatie kan ook op een telefoon of tablet worden weergegeven en aan anderen worden gepresenteerd zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het demo-effect.

 

Toekomst Asimovo

Naast de uitbreiding van de simulatiemogelijkheden biedt het bedrijf de mogelijkheid om robots te huren in een remote lab en de ontwikkelde algoritmen te testen op een echte robot. Daarbij wil het een proefarena aanbieden voor rovers, drones en onderwater robots.

 

Ook is er de mogelijkheid om hardware-in-the-loop tests uit te voeren in Asimovo.Dit soort tests helpen de kloof tussen simulatie en realiteit te overbruggen.

 

Asimovo bevindt zich momenteel in een bètafase voor Europese universiteiten en zal vanaf Q1 '22 beschikbaar zijn voor het bredere publiek.

 

 

Gerelateerd nieuws

Engineering Event Safety 2021: Veiligheid moet simpel zijn

Engineering Event Safety 2021: Veiligheid moet simpel zijn

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen was het nog even spannend, maar het Engineering Event Safety kon gewoon veilig doorgaan. Op 17 november verzamelden een kleine 200 machinebouwers, engineers, ontwerpers en…

Nederlander wint James Dyson Award met PlasticScanner (video)

Nederlander wint James Dyson Award met PlasticScanner (video)

TU/D-alumnus Jerry de Vos heeft met zijn Plastic Scanner een handzaam apparaatje ontworpen waarmee je snel kunt zien van welk soort plastic iets gemaakt is. Informatie die belangrijk is voor hergebruik en recycling van…

Mikrocentrum bundelt krachten van vier evenementen in 3D Production Days

Mikrocentrum bundelt krachten van vier evenementen in 3D Production Days

Bedrijven die de digitalisering oppakken, versterken daarmee hun concurrentiepositie. Om maakbedrijven hierbij te helpen, houdt Mikrocentrum op 8 en 9 december de eerste editie van 3D Production Days op de Brainport…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Xelity 10TX is dé IP67 switch voor professionele netwerken

Murrelektronik heeft een IP67 Managed switch met 10 poorten aan het assortiment toegevoegd. Deze bespaart ruimte in de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 november 2021

The Battery Show

A conference and trade fair focused on keeping up with developments in the advanced battery and...

1 december 2021, Den Bosch

Food Technology

Hoe ziet het voedselsysteem van de toekomst eruit? Welke rol speelt technologie hierin?

3 december 2021, online

Seminar on the recycing of permanent magnets

This seminar presents a technical and market overview of magnet recycling in the EU, with current R&I...

Meer agendapunten »