EO

Nauwkeurige logistiek op basis van geprinte sensoren

01 augustus 2021 om 00:00 uur -

Nauwkeurige logistiek op basis van geprinte sensoren

InnovationLab werkt samen met Trelleborg Sealing Solutions om zijn geprinte sensoren te integreren in een innovatieve logistieke applicatie. Het IntelliStok- voorraadbeheer- systeem van Trelleborg maakt het handmatig scannen van artikelen overbodig, waardoor tijd wordt bespaard, de efficiëntie wordt verhoogd en de kosten worden verlaagd.

IntelliStok werkt naadloos samen met bestaande op Kanban gebaseerde systemen om realtime voorraadregistratie van de afdichtingsproducten van het bedrijf te bieden. Het systeem maakt gebruik van geprinte druksensormatrices van InnovationLab, die in bestaande opslagbakken in een magazijn worden geplaatst. Deze sensoren wegen de producten in elke bak en sturen deze data draadloos naar de cloud.

 

"Omdat onze afdichtingen minder dan 1 gram kunnen wegen, hadden we een gevoelig, kosteneffectief systeem nodig dat op betrouwbare wijze nauwkeurige informatie kon verstrekken", zegt Domenico Tucci, IoT Solution Architect bij Trelleborg. "De oplossing overtreft onze verwachtingen. Ook heeft Innovationlab de sensormatrices voor ons gefabriceerd."

 

Trelleborg stelde meerdere eisen aan het sensormatrixmateriaal, zoals lage kosten en voldoende stevigheid om vervorming of kreuken tijdens gebruik te voorkomen. InnovationLab testte verschillende materialen, tot het een materiaal vond dat aan alle criteria voldeed.

 

Trelleborg biedt IntelliStok als een service aan zijn klanten, waarbij orders automatisch worden geactiveerd in de systemen van Trelleborg. De klant ontvangt een e-mail waarin hij wordt geïnformeerd over de bestelling. Er zijn er vijf sensorunits van standaardformaat beschikbaar, die op de meeste soorten bakken passen. De sensormatrices zijn geïntegreerd in een module met een microcontroller (MCU), een Wi-Fi-chip voor draadloze connectiviteit en een 3,6V lithiumbatterij.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Trelleborg BV
 

Gerelateerd nieuws

Nieuw motorontwerp kan het gebrul van straaljagers dempen

Nieuw motorontwerp dempt het gebrul van straaljagers

Lucht- en ruimtevaartingenieurs van de Universiteit van Cincinnati (VS) hebben een nieuw mondstukontwerp voor F-18-gevechtsvliegtuigen bedacht om het oorverdovende gebrul van de motoren te dempen zonder de prestaties te…

Techrede mikt op transitieversnelling

Techrede mikt op transitieversnelling

De zogeheten ‘Aanjagers van Technologie', een groep door de 4TU.Federatie geselecteerde studenten van de TU Eindhoven, Delft, Twente en Wageningen University & Research spraken gisteren de Techrede 2021 uit.…

Intelligente camera helpt Nederlands CSI

Intelligente camera helpt Nederlands CSI

Een liniaal langs een voetafdruk of bloedspoor. Dat hoeft straks niet meer. Dankzij een nieuwe techniek die de TU Delft en het NFI ontwikkelden voor het verbeteren van bewijsfotografie bij sporenonderzoek: De FreeRef.…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Volledig metalen transponderschakelaar CTA

Met een volledig metalen behuizing is deze CTA een nóg sterkere variant dan de kunststof versie.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

29 september 2021, Groningen

Main Industry

Vakbeurs voor industrial maintenance en smart industry

4 oktober 2021

Week van de mki

FME-week over boeien en binden in de techniek.

13 oktober 2021, Den Bosch

Efficiënt Aandrijven Event 2021

De focus van dit event ligt op energiebesparende oplossingen in de gehele aandrijfketen en niet...

Meer agendapunten »