EO

Vuurbestendige motoren voor ventilatie van mijn

09 juli 2020 om 09:46 uur -

Vuurbestendige motoren voor ventilatie van mijn

WEG Electric CIS in Sint-Petersburg gaat twee vuurbestendige motoren leveren voor het hoofdventilatiesysteem van de Russische Chertinskaya-Koksovaya mijn. In samenwerking met expert in ondergrondse ventilatie Ventprom heeft het bedrijf explosiebestendige motoren ontwikkeld die berekend zijn op de veeleisende condities van een grootschalige mijnbouwomgeving.

De Chertinskaya-Koksovaya mijn in Belovo wordt geëxploiteerd door de grootschalige mijnbouworganisatie MMK-Ugol. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de productie van 3,4 miljoen ton steenkool per jaar, waarvan 2,8 miljoen ton bestemd is voor gebruik in de staalproductie. WEG heeft in samenwerking met Ventprom een nieuwe motor ontworpen die specifiek bedoeld is voor het werken in deze omgeving. Ventprom heeft 70 jaar ervaring in het produceren ventilatiesystemen voor het verdrijven van gevaarlijke gassen en het afvoeren van warmte en stof in mijnen.

 

Gezien de extreme aard van de omgeving in de Chertinskaya-Koksovaya mijn, zouden standaard op voorraad leverbare motoren niet volstaan. WEG paste zijn expertise in motorontwerp toe om dit obstakel weg te nemen en een maatwerkoplossing te ontwikkelen met een langere levensduur vergeleken met generieke motoren.

 

Aan de hand van een design met koelslangen ontwikkelde WEG twee vuurbestendige motoren die effectief opereren wanneer ze volledig omsloten zijn. De motoren genereren minimale warmte door het gebruik van koelvloeistofslangen binnenin de motorbehuizing.

 

Ook ontwikkelde WEG een lagering die bestand is tegen de hoge belasting en traagheid van de toepassing. De vuurbestendige motoren hebben een motorvermogen van 2400 kilowatts (kW) en voldoen aan de certificeringsvereisten van de douane-unie (TRCU), een norm voor landen van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) - Rusland, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Kazachstan, Kirgizië, Moldavië, Tadzjikistan, Turkmenistan, Oekraïne en Oezbekistan. De motoren voldoen ook aan EACEx-normen, de Europees-Aziatische conformiteitscertificering voor explosiebestendige producten.

 

De motoren zijn gefabriceerd op een van de Europese productiefaciliteiten van WEG in Maia, Portugal. De fabriek is een van de twee productievestigingen in Portugal en is gespecialiseerd in de productie van explosiebestendige motoren.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
WEG Benelux NV
 

Gerelateerd nieuws

Porsc he optimaliseert zijn zuigers door ze te 3D-printen

Porsche optimaliseert zijn zuigers door ze te 3D-printen

Mahle en Trumpf werken samen aan het 3D-printen van zuigers voor de 911 GT2 RS van Porsche. Porsche gebruikte al additieve productie voor prototypebouw en bij de productie van reserveonderdelen voor klassieke sportauto…

Ruimtevliegtuig Dawn Mk-II Aurora stopt alleen om te tanken

Ruimtevliegtuig Dawn Mk-II Aurora stopt alleen om te tanken

Het Nederlands/Nieuw-Zeelandse ruimtevaartbedrijf Dawn Aerospace onthulde deze week ruimtevliegtuig Mk-II Aurora waarmee het bedrijf satellieten wil lanceren. De Mk-II Aurora is Dawn Aerospace’s tweede raketaangedreven…

Een nieuw alternatief voor tandwielaandrijving

Delftenaar lanceert alternatief voor tandwielaandrijving

Spin-off IMSystems van de TU Delft heeft een alternatief ontwikkeld voor tandwielaandrijving: de Archimedes Drive. Uitvinder en CEO Jack Schorsch: “Het transmissiesysteem brengt efficiënter kracht over, in kleiner…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

27 augustus 2020, Online

Printed Electronics | Diversity in Tech

De Organic and Printed Electronics Association (OE-A) en High Tech Campus Eindhoven brengen technologie...

8 september 2020, Eindhoven

Cyber Event

Gratis Cyber Event voor ondernemers in de hightech- en maakindustrie door Cyber Weerbaarheidscentrum...

Meer agendapunten »