EO

Bart Koopman nieuwe decaan Faculteit Engineering Technology

25 maart 2020 om 16:39 uur -

Bart Koopman

Bart Koopman is benoemd tot decaan van de faculteit Engineering Technology (ET) van de Universiteit Twente. Per 1 april volgt hij Geert Dewulf op, die deze positie bekleedde sinds 2013. Het afgelopen half jaar combineerde hij het decanaat met zijn taak als Chief Development Officer bij de dienst Strategic Business Development. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar.

Op dit moment is Bart Koopman werkzaam als hoogleraar Biomechanical Engineering en is hij hoofd van de gelijknamige vakgroep. Sinds zijn aanstelling als hoofd van de vakgroep heeft de groep baanbrekende bijdragen geleverd in het begrijpen van de mechanica van menselijke houding en beweging en in het ondersteunen daarvan met allerlei hulpmiddelen. Koopman geldt als één van de architecten van het TechMed Centrum en maakt daar deel uit van het managementteam van het centrum.

 

Koopman heeft een lange geschiedenis bij de Universiteit Twente, waar hij werktuigbouwkunde studeerde, met als specialisatie vloeistofmechanica. In 1989 behaalde hij zijn doctorstitel voor zijn onderzoek op het gebied van biomechanische beweging. In 1990 was hij één van de eerste onderzoekers in het nieuw opgerichte Laboratory of Biomechanical Engineering, waar hij werkte aan de coördinatie van beweging. Zijn onderzoek en publicaties kennen een sterk multidisciplinair karakter, waarbij vakgebieden als biomechatronica, robotica en mechanica-implantaten samenkomen. Dat heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan wetenschappelijk onderzoek voor bijvoorbeeld de revalidatiezorg, orthopedie en neurologie.

 

Koopman over zijn aanstelling: "Engineering Technology is een prachtige faculteit, met zeer gemotiveerde, oplossingsgerichte medewerkers. De komende tijd staat ons een aantal uitdagingen te wachten, onder andere veroorzaakt door een sterke groei in onderwijs en onderzoek, maar momenteel ook door het coronavirus. Er wordt veel van de mensen gevraagd om die uitdagingen het hoofd te bieden. Ik ben er trots op dat ik daar leiding aan mag gaan geven. ik zal me inzetten om de faculteit sterker en meer zichtbaar te maken, zowel binnen als buiten de universiteit."

 

Thom Palstra, Rector Magnificus van de Universiteit Twente: "Met zijn samenwerkingsgerichte houding is Bart een echte verbinder. Daarmee kan hij een belangrijke rol spelen in het stimuleren van samenwerking zowel binnen de faculteit als daar buiten. Bart stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het onderzoek en onderwijs en biedt ruimte en verantwoordelijkheid aan medewerkers en studenten om daaraan hun steentje bij te dragen."

 

Gerelateerd nieuws

Metaal eten voor energie

Robots kunnen nu metaal 'eten' voor energie

Onderzoekers van de School of Engineering and Applied Science van de University of Pennsylvania hebben een ‘metal-air scavenger’ (metaal-lucht-eter, MAS) ontwikkeld die robots aandrijft door metaal te eten. Het…

nevi

Nevi PMI: Grootste productiedaling ooit

De Nevi PMI daalde van 50.5 in maart naar 41.3 in april, het laagste cijfer sinds mei 2009. Dit wijst op een grote verslechtering van de toestand van de productiesector als gevolg van de coronapandemie.

Slimme bladtip heft vortex op

Slimme bladtip heft vortex op

De startup nigeQ wil een innovatieve bladtip gaan testen die de wervelingen aan het einde van turbinebladen opheft. Dit levert naar verwachting een extra energieopbrengst van zo’n 10% op. Bovendien beperkt deze…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II – Nu met verbeterde spiegelzuilen

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

16 juni 2020, online

Power Electronics event

Het doel van dit event is de diversiteit van toepassingen, innovaties en kennis te presenteren op het...

16 juni 2020, Veldhoven

Business Software Event 2020

‘Boost your business with connected software & smart data’. Dat is het thema van het Business...

17 juni 2020, Vianen

Industrial Ethernet Event

Hoe kun je het maximale uit Industrial Ethernet halen?

Meer agendapunten »