ReCharge-band repareert zichzelf (video)

Goodyear heeft een band geïntroduceerd die versleten oppervlakken van binnenuit repareert. ReCharge banden extruderen een high-tech samenstelling van hernieuwbare materialen, waaronder paardenbloemrubber en synthetische spinzijde. Dit mengsel wordt via een reeks fijne buizen naar het oppervlakte van de band gevoerd, waar het droogt en uithardt tot nieuw functioneel loopvlak.

Het reCharge-concept heeft een aantal innovatieve functies die zijn opgebouwd rond drie pijlers:

  • Gepersonaliseerd
    De kern van het reCharge-concept is de herlaadbare en biologisch afbreekbare samenstelling van het loopvlak, dat kan worden vernieuwd met aparte capsules. Banden vervangen wordt zo een stuk eenvoudiger. De capsules zijn gevuld met een speciaal ontwikkelde vloeistof. Dankzij deze capsules kan het loopvlak zichzelf herstellen. Na verloop van tijd past de band zich aan aan de weersomstandigheden, de staat van het wegdek of gewoon aan de individuele rijvoorkeuren. Met behulp van artificiële intelligentie creërt Goodyear een profiel van de automobilist en passen zij de vloeistof aan op basis van dat profiel. Iedere klant krijgt een vloeistof met een samenstelling die het best bij hem of haar past.
  • Duurzaam
    Het loopvlak zelf is gemaakt van biologisch materiaal en versterkt met vezels geïnspireerd op een van de sterkste natuurlijke materialen ter wereld: spinzijde. Dat maakt de band extreem duurzaam en 100% biologisch afbreekbaar.
  • Gebruiksvriendelijk
    Dankzij de herlaadbare capsules wordt banden vervangen een fluitje van een cent. Bovendien wordt het loopvlak ondersteund door het lichte niet-pneumatische frame en de smalle, hoge vorm. Deze smalle, stevige constructie vraagt weinig onderhoud. Het is niet langer nodig om regelmatig de bandendruk te controleren. Ook autopech door een lekke band is verleden tijd.