EO

Onderzoekers van WUR werken aan Digital Twins van tomaten, boerenbedrijf en voeding

22 januari 2020 om 10:55 uur

Onderzoekers van de Universiteit Wageningen (WUR) werken binnen verschillende projecten aan Digital Twins op het gebied van tomaten, voeding en het boerenbedrijf. Het gaat om de projecten Virtual tomato crops, Digital Future Farm en Me, my diet and I. De projecten krijgen ieder 1,2 miljoen euro financiering beschikbaar gesteld door de WUR.


Een Digital Twin is een computermodel van individuele objecten of processen die op basis van real-time informatie worden bijgewerkt. WUR deed onderzoek naar Digital Twin-projecten die tot grote wetenschappelijke en maatschappelijke doorbraken in de Wageningse domeinen kunnen leiden. Samenwerking staat hierbij centraal aangezien voor een succesvolle Digital Twin kennis uit verschillende disciplines nodig is.

Virtual tomato crops
Jochem Evers en zijn team werken aan een digital twin van een tomatengewas in een kas, dat wordt gevoed met behulp van sensorinformatie. In het virtuele gewas worden onder meer de interacties tussen eigenschappen van het gewas, omgevingsfactoren en het gewasbeheer gestimuleerd. Dit maakt nauwkeurigere voorspellingen mogelijk, die kunnen worden gebruikt om betere keuzes te maken voor het echte gewas.

Digital Future Farm
Thomas Been en zijn team ontwikkelken een digital twin die de bestaande stifstofkringloop op een akkerbouw- of meldveebedrijf weergeeft. Het model helpt zowel onderzoekers als boeren te bepalen hoe deze kringloop sluitend kan worden gemaakt. De benodigde modellen worden gekoppeld en voorzien van bedrijfsgegevens, sensordata, weersgegevens en andere data van het bedrijf. 
 
My, my diet and I
Lydia Afman werkt met een multidisciplinair team aan een gepersonaliseerde digital twin om de stijging van bloedsuikers (glucose) en bloedvet (triglyceride) in het bloed na een maaltijd te voorspellen. Beide zijn indicatoren voor het risico op hart- en vaatziekten. Het team ontwikkelt op basis van bloedvetgegevens van 500 personen van middelbare leeftijd met overgewicht een digitaal model.
 

Gerelateerd nieuws

Zelf higgsdeeltjes jagen? Atlas maakt zijn LHC-metingen openbaar

Zelf higgsdeeltjes jagen? Atlas maakt zijn LHC-metingen openbaar

Wie het wil, kan nu in echte waarnemingen van botsende protonen op zoek gaan naar aanwijzingen voor het higgsdeeltje. De Atlas-detector stelt daartoe voor het eerst echte meetgegevens beschikbaar, alsmede de benodigde…

Meer zicht op kleine innovatieve bedrijven in Nederland

Meer zicht op kleine innovatieve bedrijven in Nederland

Nederland doet het economisch goed, maar op het gebied van innovatie blijven we enigszins achter. Althans, dat lijkt uit de cijfers. Maar is in die cijfers wel alle innovatiekracht in Nederland meegenomen? Het CBS en het…

Publieksstemming Prins Friso Ingenieursprijs gestart

Nu stemmen voor Prins Friso Ingenieursprijs (video's)

De publieksstemming voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2020 is gestart. De drie kanshebbers zijn: Bas Reedijk, Afdelingshoofd Water bij BAM Infraconsult, Erik Duisterwinkel, Innovator, data scientist & sensor expert…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Semiflexibele printplaten (PCB)

Semiflexibele printplaten bestaan uit gespecialiseerde FR-4-materialen en worden gemaakt volgens een specifieke...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

25 februari 2020, Neurenberg (DE)

Embedded World

Internationale vakbeurs voor embedded systemen

3 maart 2020, Den Bosch

High Speed and Radio frequency PCBs

Seminar about High Speed and Radio frequency PCBs

4 maart 2020, Veldhoven

RapidPro

Op weg naar de Digitale Productie

Meer agendapunten »