EO

Onderzoekers van WUR werken aan Digital Twins van tomaten, boerenbedrijf en voeding

22 januari 2020 om 10:55 uur

Onderzoekers van de Universiteit Wageningen (WUR) werken binnen verschillende projecten aan Digital Twins op het gebied van tomaten, voeding en het boerenbedrijf. Het gaat om de projecten Virtual tomato crops, Digital Future Farm en Me, my diet and I. De projecten krijgen ieder 1,2 miljoen euro financiering beschikbaar gesteld door de WUR.


Een Digital Twin is een computermodel van individuele objecten of processen die op basis van real-time informatie worden bijgewerkt. WUR deed onderzoek naar Digital Twin-projecten die tot grote wetenschappelijke en maatschappelijke doorbraken in de Wageningse domeinen kunnen leiden. Samenwerking staat hierbij centraal aangezien voor een succesvolle Digital Twin kennis uit verschillende disciplines nodig is.

Virtual tomato crops
Jochem Evers en zijn team werken aan een digital twin van een tomatengewas in een kas, dat wordt gevoed met behulp van sensorinformatie. In het virtuele gewas worden onder meer de interacties tussen eigenschappen van het gewas, omgevingsfactoren en het gewasbeheer gestimuleerd. Dit maakt nauwkeurigere voorspellingen mogelijk, die kunnen worden gebruikt om betere keuzes te maken voor het echte gewas.

Digital Future Farm
Thomas Been en zijn team ontwikkelken een digital twin die de bestaande stifstofkringloop op een akkerbouw- of meldveebedrijf weergeeft. Het model helpt zowel onderzoekers als boeren te bepalen hoe deze kringloop sluitend kan worden gemaakt. De benodigde modellen worden gekoppeld en voorzien van bedrijfsgegevens, sensordata, weersgegevens en andere data van het bedrijf. 
 
My, my diet and I
Lydia Afman werkt met een multidisciplinair team aan een gepersonaliseerde digital twin om de stijging van bloedsuikers (glucose) en bloedvet (triglyceride) in het bloed na een maaltijd te voorspellen. Beide zijn indicatoren voor het risico op hart- en vaatziekten. Het team ontwikkelt op basis van bloedvetgegevens van 500 personen van middelbare leeftijd met overgewicht een digitaal model.
 

Gerelateerd nieuws

Nieuwe MBD-usergroup gaat ‘maak’ ondersteunen

Nieuwe MBD-usergroup gaat ‘maak’ ondersteunen

Model Based Definition is de volgende halte in een geconsolideerde commodity CAD-markt. Want nu iedereen eindelijk van 2D op 3D is gezet, moet het nu ook 3D blijven. Waarom slaan legio constructeurs na zorgvuldig…

Ethiek en privacy bij gebruik van sensoren op de werkplek

Ethiek en privacy bij gebruik van sensoren op de werkplek

Sensoren bieden veel mogelijkheden om blootstelling op de werkvloer in kaart te brengen, waardoor we de blootstelling beter kunnen beheersen en gezondheidsgerelateerde klachten kunnen voorkomen. Maar ze verzamelen ook…

Business Software Event 2020 helpt maakindustrie bij digitale transformatie

Business Software Event 2020 helpt maakindustrie bij digitale transformatie

Het Business Software Event voor de klantorder- en voorraadgestuurde industrie heeft als thema ‘Boost your business with connected software & smart data’. Centraal staat de noodzaak van voortgaande…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

9 april 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

9 en 16 april 2020 (avond) 1 dag of 2 avonden 09.00-16.00 uur incl. lunch of 17.00-21.30 uur incl....

16 april 2020, Online

The Things Conference

Online conferentie over het netwerk der dingen, LoRaWAN .

16 juni 2020, Veldhoven

Business Software Event 2020

‘Boost your business with connected software & smart data’. Dat is het thema van het Business...

Meer agendapunten »