DSPE Optics Week keert terug naar Eindhoven

De vierde DSPE Optics Week zal van 30 september tot en met 3 oktober plaatsvinden in Eindhoven. Het vierdaagse evenement omvat een symposium, aangevuld met beurs en demonstraties, en een driedaagse cursus. Het symposium geeft een overzicht van de ontwikkelingen en uitdagingen in optomechatronische systemen. De nieuwe cursus voor optomechanisch systeemontwerp bundelt de expertise van enkele van Nederlands meest ervaren systeemarchitecten en -ontwerpers.

Op initiatief van DSPE vond in 2013 het eendaagse DSPE Optics and Optomechatronics Symposium plaats in Eindhoven. Dat kreeg in 2015 een vervolg in de vorm van een Optics Week in Delft, met naast het symposium een optica- en een optomechatronica-cursus. Om het bereik in het buitenland te vergroten, besloot DSPE de Optics Week 2017 in de Duitse stad Aken te organiseren en er vertegenwoordigers van bekende Duitse bedrijven en instituten bij te betrekken. Naast symposium en cursussen stond er een demonstratiedag bij de Fraunhofer-instituten IPT (productietechnologie) en ILT (lasertechnologie) op het programma. De vierde editie van de Optics Week vindt nu weer in Eindhoven plaats, bij Fontys Hogescholen.

Symposium

De week start op maandag 30 september met het DSPE Optics and Optomechanics Symposium, aangevuld met beurs & demonstraties. Jelm Franse, Senior Director Mechanical Development bij ASML, fungeert als dagvoorzitter en Paul Urbach, hoogleraar optica aan de TU Delft, zal het symposium aftrappen met zijn visie op uitdagingen in de optomechanica en optomechatronica. Bedrijven en onderzoeksinstellingen uit Nederland, Duitsland en China verzorgen vervolgens een breed scala aan presentaties. Centraal daarin staan het ontwerp en de thermo-optomechanische modellering van complexe optomechatronische systemen, zoals lithografiemachines, 3D-printers en elektronenmicroscopen. Sprekers komen van ASML, Delmic, Hittech Multin, VDL ETG, PTB, TNO, TU Delft, Raith en Shanghai Precision Measurement Semiconductor Technology.

Meer informatie