EO

1 miljard euro voor maakindustrie in EU

18 april 2019 om 10:52 uur

Het Europese Vanguard project zal in 2020 en 2021 een bedrag van één miljard euro vrijmaken om te gaan investering in minimaal 35 Europese industriële maakregio’s.

Het is nog onder voorbehoud van de goedkeuring door de Europese Unie, maar dat lijkt een kwestie van een hamerstuk. Het Europese Vanguard project zal in 2020 en 2021 een bedrag van één miljard euro vrijmaken om te gaan investeren in minimaal 35 Europese industriële maakregio’s.


Dit maakte Bert Pauli, gedeputeerde van de provincie Brabant bekend tijdens de opening van de Brabantse Metaaldagen. "De Europese Unie wil hiermee de regio's veel intensiever laten samenwerken, ze slimmer maken en ze gezamenlijk innovatieve oplossingen laten ontwikkelen en wel zodanig dat Europa de concurrentie aan kan met Amerika, China en Azië."

 

Backbone

Met het geld worden de regio's gestimuleerd om meer in te zetten op onder andere 3D-productie, robotisering, internet of things en ICT. In de tot nu toe 35 geselecteerde regio's moet veel slimmer worden samengewerkt om tot groei en een betere concurrentiepositie te komen. "De maakindustrie is de backbone van de economie en deze moet in de komende jaren meer gaan excelleren. De wetenschap, overheid, grote bedrijven en het mkb moeten meer en meer de handen ineen slaan."

 

De onderlinge internationale samenwerking tussen de diverse Europese regio's moet leiden tot nieuwe innovatieve oplossingen en een betere competitieve industrie. "Elke regio heeft zo zijn eigen kracht en door deze krachten te bundelen en samen te voegen, wordt Europa een stuk sterker."

 

Regio's

Vooralsnog is voor Nederland de regio Zuid-Nederland aangewezen als een van de regio's die zal worden gestimuleerd. Voor Duitsland gaat het om de regio's Baden Württenberg en Noordrein-Westfalen en voor België betreft het de regio's Vlaams Gewest en Wallonië.

 

Meer informatie

 

Bron: Vraag en Aanbod

 

Gerelateerd nieuws

Wedstrijd: 'Beyond 3D printing'

Wedstrijd: 'Beyond 3D printing'

'Beyond 3D printing' is het thema van ideeënwedstrijd purmundus-challenge. De jury zoekt fantasierijke, esthetische en toonaangevende productideeën en innovatieve projecten op het gebied van additive…

Nieuwe aerogel schroeft prestaties zonnecollectoren op

Nieuwe aerogel schroeft prestaties zonnecollectoren op

Aan het MIT is een materiaal ontwikkeld dat zo perfect transparant is dat zonnecollectoren ineens meer dan 200 graden celsius kunnen opwekken. Dat maakt de collectoren geschikt voor de verwarming van woningen en voor…

Met een MRI-scanner in de laadbak naar Oeganda

Met een MRI-scanner in de laadbak naar Oeganda

MRI-fysicus Andrew Webb ging de uitdaging aan om een goedkope en eenvoudige MRI-scanner te bouwen voor ontwikkelingslanden. Binnen een jaar wist zijn team een prototype te ontwikkelen dat in staat is om beelden te maken.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
MVK Fusion veldbusmodule

... is de uitnodiging tot het standaardiseren van modulaire eenheden en opent de deur naar een één-module-strategie

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 juli 2019, Vianen

Praktijkdag Performance Level (PL) ISO 13849-1

Na de theoriedag PL/SIL of module 4: Ontwerpen besturingstechnische veiligheidsmaatregelen van de...

Meer agendapunten »