EO

Harting bouwt papierloos distributiecentrum

12 maart 2018 om 14:50 uur -

Harting bouwt papierloos distributiecentrum

Harting bouwt aan een logistiek centrum dat de prestaties in levering verder moet verbeteren en een basis creëren om de bedrijfsgroei te vergroten.

"Zodra alles klaar is, moeten goederen ons distributiecentrum verlaten op dezelfde dag als de bestelling van onze Europese klanten is gedaan", zegt managing director Achim Meyer van Harting Logistics.


De laatste paar dagen is het staalwerk voltooid voor het palletmagazijn met 6.900 stations, de twee pickers en shuttle consolidatiebuffers. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de bouw van het geautomatiseerde magazijn met 120.000 stations voor kleine onderdelen en de picking- en verpakstations. Deze werden ontworpen met specialisten op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk. "De dynamische magazijngebieden en de sterk geautomatiseerde orderpicking zijn de twee harten van het nieuwe EDC: zij bepalen het tempo voor het hele logistieke proces."


Het hoogbouwmagazijn biedt ruimte aan 6.900 pallets en ongeveer 120.000 opslagcontainers op een oppervlakte van 4.500 m2 en is geautomatiseerd en papierloos. Het grootste deel van de materiaalbewegingen tussen de hallen vindt plaats via transportsystemen zonder bestuurder. De picking area beslaat ongeveer 6.500 m2. In de toekomst worden hier ongeveer 20.000 klantorder-items individueel gepickt en verpakt.

 

Papierloos

De goederen passeren volledig papierloos door het distributiecentrum via barcode en RFID. "Om ervoor te zorgen dat dit met de minste hoeveelheid middelen kan worden gedaan, worden energie- en machinegegevens met de Harting Mica vastgelegd, geanalyseerd en gebruikt om processen te beheersen en voor preventief onderhoud. Dit stelt ons in staat om minimale downtime te realiseren", zegt Meyer.

 

Energie van aardwarmte

In het centrum wordt geothermische energie gebruikt. Er zijn ongeveer 36 gaten geboord voor de geothermische faciliteit, elk gat tot een diepte van 150 meter.
Het toekomstige administratieve gebied wordt open, zodat de communicatie tussen werknemers wordt bevorderd.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Harting BV
Meer informatie
Bedrijfsprofiel
 

Gerelateerd nieuws

1,5 miljoen euro voor ontwikkeling batterij met silicium-anode

1,5 miljoen euro voor ontwikkeling batterij met silicium-anode

LeydenJar Technologies, een spin-out van ECN, ontvangt een kapitaalinjectie van in totaal 1,5 miljoen euro. LeydenJar wil het geld gebruiken om een nieuwe batterijtechnologie op basis van een silicium-anode in plaats van…

Je eigen zweet als bron van elektriciteit

Je eigen zweet als bron van elektriciteit

Onderzoekers aan de Amerikaanse Binghamton University hebben een stretchmateriaal ontwikkeld dat energie haalt uit de bacteriën in ons zweet. Zo kan je brandstofcellen op de huid dragen en gebruiken om bijvoorbeeld je…

Risicobeoordeling van een machine; wat zijn de misverstanden?

Risicobeoordeling van een machine; wat zijn de misverstanden?

Welke fouten en misverstanden zijn er op het gebied van de risicobeoordeling van machines? Henrie Verwey van Verwey Safety Services bespreekt de vijf meest voorkomende in zijn lezing op het Safety Event op 8 mei.

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

19 maart 2018, Markelo (NL)

Altium Essentials (Dutch)

20 maart 2018, Jaarbeurs Utrecht

ESEF

ESEF is een internationale vakbeurs voor toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering.

20 maart 2018, Jaarbeurs Utrecht

Technishow

TechniShow is een platform voor de maakindustrie van de Benelux.

Meer agendapunten »