Rollon toont ‘zevende as’ voor robottoepassingen op TechniShow

Rollon toont op de TechniShow de ‘Actuator System Line’ die bestemd is voor industriële automatisering in de procesindustrie, logistiek en packaging. Onder meer komt de ‘Seventh Axis’ in actie. Deze lineaire as wordt gebruikt als drager van een knikarmrobot, die daardoor een vergroot bereik krijgt.

Met de Actuator System Line kunnen astelescopen opgebouwd worden, die in serie een feeder- of transportsysteem vormen voor de aanvoer van producten naar machines of voor het transport van producten tussen de diverse bewerkingsstations in een productieproces. Het feedersysteem kan ook in een beperkte ruimte ingezet worden. In de praktijk is een reikwijdte van 4,5 meter mogelijk en het te tillen gewicht kan oplopen tot 80 kilo per aangedreven as. De maximale snelheid van het systeem ligt op 8,5 meter per seconde; de maximale versnelling bij 19 m/s².

Met de Seventh Axis uit de Actuator System Line wordt het bereik van robots verder uitgebreid. De as wordt gebruikt als drager van een knikarmrobot, die een maximale snelheid van 4 m/s heeft bij een maximale versnelling van 4 m/s². De herhalingsnauwkeurigheid ligt bij +/- 0,05 mm. In theorie kunnen met de zevende as afstanden tot 40 meter overbrugd worden.

De smering gebeurt door de integratie in de aansturing van de robot volautomatisch. Als optie kan een metalen afdekplaat voor bescherming tegen vervuiling gemonteerd worden. Ook een afdekplaat waarop de operator kan lopen is leverbaar. Behalve voor montage op de grond zijn er ook installatiesystemen beschikbaar voor montage aan het plafond of aan de wand.
Rollon is tijdens TechniShow te vinden op stand B010 in hal 10.