EO

Frencken’s Future wint Eindhovense First Lego League

21 december 2017 om 11:31 uur

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven reikt Champions Award uit aan jeugdteam Frencken's Future

Het team Frencken’s Future heeft afgelopen zaterdag de eerste prijs gewonnen tijdens de First Lego League in Eindhoven. Het team bestaat uit vijf enthousiaste jongens; Mick, Noah, Bas, Simon en Deniz. Zij zijn kinderen van personeelsleden van Frencken Mechatronics uit Eindhoven.


Frencken's Future werd in alle categorieën eerste van de 40 deelnemende teams. Dit betekent dat het team doorgaat naar de Benelux-finale op 3 februari 2018 in Leeuwarden waar ze de strijd zullen aangaan met de beste teams uit Nederland en België.

 

Het First Lego League kent drie onderwerpen; project, robot en core values. De bedoeling van het project is dat de kinderen onderzoek doen naar een probleem en daar een oplossing voor bedenken. Het algemeen thema dit jaar is ‘Hydro Dynamics': een thema waar je leert over water.

 

Projectonderzoek

Frencken's Future's projectonderzoek ging over de watervervuiling in de Nigerdelta. Met hulp van een Nigeria- en een olie-expert hebben ze een innovatieve oplossing bedacht om de rivieren weer olievrij en minder vuil te maken. Zo maakten ze gebruiken van eb en vloed in de rivieren om de vervuiling af te romen en werd dit mengsel vervolgens in een ketel verhit en werd het water middels verdamping van de olie gescheiden. De restolie werd weer gebruikt als brandstof voor het verwarmingsproces waardoor een efficiënt en autonoom systeem ontstond.

 

Robot

Met de zelfgebouwde Lego robot werden missies volbracht op de wedstrijdtafel. Frencken's Future's robot heeft een intelligent kleurendetectiesysteem waardoor de verschillende missies automatisch met het juiste programma werden doorlopen.

 

Core values

Bij de core values gaat het om teamwork en het delen met anderen. De jongens hebben een teamopdracht uitgevoerd en met enthousiasme verteld over hun ervaringen en de manier waarop zij met andere team hebben samengewerkt.

 

Tien jaargangen

De First Lego league maakt kinderen en jongeren enthousiast voor wetenschap en techniek. Middels het pitchen van hun creatieve uitvindingen en door het bouwen van een Lego-robot zetten ze hun innovatieve skills in de etalage. Al 10 edities lang komen zo'n 400 kinderen naar de Fontys campus om met en tegen elkaar te strijden. De regiofinale Eindhoven maakt onderdeel uit van de mondiale robotcompetitie First Lego Leauge.

 

 

 

Gerelateerd nieuws

XPrize-wedstrijd voor ontwikkeling levensechte avatars

XPrize-wedstrijd voor ontwikkeling levensechte avatars

De bedrijven XPrize en Ana hebben een internationale, vierjarige competitie voor de ontwikkeling van levensechte avatars in het leven geroepen. Met de Ana Avatar XPrize is een bedrag van 10 miljoen dollar gemoeid.

Je eigen zweet als bron van elektriciteit

Je eigen zweet als bron van elektriciteit

Onderzoekers aan de Amerikaanse Binghamton University hebben een stretchmateriaal ontwikkeld dat energie haalt uit de bacteriën in ons zweet. Zo kan je brandstofcellen op de huid dragen en gebruiken om bijvoorbeeld je…

Groningse onderzoekers maken spingolftransistor

Groningse onderzoekers maken spingolftransistor

Natuurkundigen van de Rijksuniversiteit Groningen zijn er in geslaagd een stroom van spingolven die door een magneet lopen te veranderen met een elektrische stroom. Dit is een grote stap in de ontwikkeling van een vorm…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

20 maart 2018, Jaarbeurs Utrecht

Technishow

TechniShow is een platform voor de maakindustrie van de Benelux.

20 maart 2018, Jaarbeurs Utrecht

ESEF

ESEF is een internationale vakbeurs voor toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering.

21 maart 2018

Maand van Internationaal Ondernemen

Tijdens de Maand van Internationaal Ondernemen organiseert FME diverse activiteiten om kansen voor...

Meer agendapunten »