Nieuwe kansen rondom 3D printen van connectoren onderzoch

TE Connectivity heeft samen met studenten van de Fontys Hogeschool in Eindhoven een onderzoek afgerond naar nieuwe kansen rondom 3D-printen. De studenten kregen de opdracht om drie ontwerpen van een industriële connector via een 3D-printer te maken De focus lag hierbij op makkelijk assembleren, configureerbaarheid en het beperken van het gewicht.

De studenten kregen de opdracht om te zien of dat voor TE zou kunnen leiden tot manieren om producten en productieprocessen te innoveren. Het expertisecentrum HTSM (High Tech Systems & Materials) van de Fontys Hogeschool faciliteert de samenwerking tussen industriële bedrijven en het onderwijs en is tevens een specialist of het gebied van 3D printing.

Mark Maas (sr. manager Innovatie bij TE): "De studenten hebben ons zeer innovatieve manieren van 3D-printen laten zien voor een van onze connectoren. 3D printen geeft meer kansen in het leveren van kleine, kost effectieve aantallen en daarbij zijn de mogelijkheden voor het op maat maken van de connector veel groter dan bij traditionele productiesystemen."

TE zal het resultaat van de studie laten zien op de SPS IPC drives vakbeurs in Neurenberg in november 2016.