NI onthult ‘Innovation Lab’ voor 5G-onderzoek

National Instruments heeft de opening van een nieuw Wireless Innovation Lab op het hoofdkantoor in Austin aangekondigd. NI ondersteunt in dit lab onder meer de al lopende samenwerkingen met topacademici en industriële onderzoeksgroepen die aan het RF/Communications Lead Users project deelnemen.

Onderzoekers van Intel, de Universiteit van Lund, Nokia Networks, NYU Wireless, Samsung, de Universiteit van Texas in Austin en de TU Dresden realiseren belangrijke vooruitgang in de ontwikkeling van de volgende-generatie draadloze systemen en bij het bevorderen van het 5G-onderzoek. De lopende projecten en demo’s in het lab omvatten onder meer millimetergolf  mobiele systemen, de omvangrijke mimo 5G-testopstelling en de Labview Communications System Design Suite.

"We hadden binnen de WNCG (Wireless Networking and Communications Group) een aantal onderzoeksprojecten lopen met het RF/Communications Lead User team, variërend van mimo interferentie-afstemming tot interferentiedemping", aldus Robert Heath, professor, PhD, PE, IEEE Fellow aan de universiteit van Texas te Austin. "We zagen een aanzienlijke versnelling in het prototypen van deze projecten en we gaan enthousiast en gedreven op deze laatste onderzoeken doorborduren."

Het Wireless Innovation Lab toont NI’s inzet en de daaraan gekoppelde investeringen om de onderzoekers de faciliteiten te bieden voor het definiëren van de volgende generatie draadloze communicatiesystemen waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de kracht en de capaciteiten van het software-defined radioplatform van NI met de Labview Communications System Design Suite. Deze platform-gebaseerde benadering reduceert de tijd van theorie tot resultaat door het kunnen testen van de ontwerpen binnen een real-world omgeving.

Kijk voor meer informatie over het  Wireless Innovation Lab op http://www.ni.com/rf/5g/

Over het RF/Communications Lead User Program

NI heeft een aantal uiteenlopende zogenoemde gebruikersprogramma’s opgezet om onderzoek op uiteenlopende gebieden te faciliteren, waaronder besturingen, mechatronica en robotica met het gemeenschappelijke doel om snel vanuit een theoretische oplossing tot een prototype te komen. Het RF/Communications Lead User programma is gestart in 2010 en momenteel werken meer dan tien onderzoeksinstellingen gelijktijdig aan meerdere 5G-communicatieprojecten.