Moog neemt Bradford Engineering over

“Op paper nemen we Bradford over, maar feit is dat we vertrouwen op een andere gelijke partner. Dit stelt ons in staat om onze technologie naar een hoger niveau te tillen en nieuwe motion control systemen te ontwerpen voor de wereldwijde ruimtevaartindustrie”, zegt Jay Hennig, president van Moog’s Space and Defense Group. “Bradford Engineering’s kennis en ervaring met Europese klanten, en European Space Agency (ESA), geeft ons ook toegang voor het ontwikkelen en verkopen van space technologie in Europa, terwijl we een breder scala aan producten kunnen aanbieden.”

Voor de vestiging van Bradford Engineering in Heerle in Nederland, biedt Moog satelliettechnologie zoals propulsie en bediening voor satellieten en fluid control. De acquisitie zorgt er ook voor dat Bradford Engineering in staat is om technologie aan te bieden in Amerika, waar Moog op dit moment nog niet over beschikt, zoals drukopnemers, reactiewielen en zonnesensoren voor de positionering en controle van satellieten in de ruimte.

Moog houdt het personeel van Bradford Engineering aan. En de Nederlandse vestiging blijft door het management team van Bradford Engineering gerund worden. Alle lopende contracten van Bradford Engineering blijven, zoals verwacht, doorgaan. Het ontwikkelen en onderhouden van de non-ITAR producten zullen vanuit een strategisch oogpunt belangrijk worden voor de toekomst.

"Een spannend onderdeel van de Moog-Bradford combinatie voor de markt is verbreding van het technisch inzicht en erfgoed dat we nu kunnen bieden aan de industrie", vindt Raoul Voeten, directeur van Bradford Engineering. "We geloven dat dit zich zal vertalen in nieuwe technologieën voor klanten van beide bedrijven.’

Bradford Engineering maakt o.a. drukopnemers, flow meters, koud gas systemen en reactie wielen voor de belangrijkste Europese satellietfabrikanten. Voor meer informatie over Bradford Engineering kijk op: http://www.bradford-space.com/ of op http://twitter.com/BradfordSpace.