MechDes Engineering neemt TT-Beheer over

MechDes Engineering neemt TT-Beheer met de dochtervennootschap- pen TT-Engineering en TT-Technical Team over. Met ingang van 20 april 2018 wordt het werktuigbouwkundig ingenieursbureau uit Harderwijk eigenaar van TT-Beheer. Deze overname past binnen de groeistrategie van MechDes.

MechDes ontwikkelt en ontwerpt oplossingen op het terrein van de zware speciaalmachinebouw/offshore, fabrieksautomatisering en productiemachines voor de automotive. Directeur Henk van Ommeren: "MechDes is voortdurend op zoek naar mechanical en structural engineers, die het mogelijk maken om de diversiteit aan projecten voor klanten uit te voeren. De nieuwe schaalgrootte biedt mogelijkheden om gezamenlijk te voorzien in een gedegen opleiding voor mechanical engineers en het oppakken van grotere projecten. De combinatie MechDes en TT betekent tevens dat we de markt breder kunnen benaderen, dat er een kruisbestuiving ontstaat, en eventuele efficiencyverbetering door synergievoordelen op ICT en administratief gebied. Maar ook synergie door het boeien en binden van medewerkers."

Gevolgen voor TT-Engineering

TT-Engineering is een ingenieursbureau in Zwolle met 30 jaar ervaring en expertise binnen de branches aerospace, automotive, machinebouw en energietechniek. Van Ommeren: "TT blijft een zelfstandige B.V. Behalve dat de aandelen in andere handen zijn overgegaan, verandert er eigenlijk niets. Aan de andere kant zal TT wel blijven inspelen op een veranderende wereld". MechDes zet in op het aantrekken van nieuw talent voor TT, om in de huidige krappe arbeidsmarkt aan de behoefte van de klant te blijven voldoen en daarmee een solide groei te bewerkstelligen.

Nieuwe directeur

Arco Guis, tot nu toe Manager Operations bij MechDes, zal de dagelijkse leiding van TT-Engineering op zich gaan nemen.