Genomineerden Noviteitengalerij bekendgemaakt

In de aanloop naar Het Instrument hebben bezoekers hun stem uitgebracht op de aangemelde noviteiten van deelnemers aan de beurs. De vakjury heeft nu de nominaties bekendgemaakt. De vier geselecteerde noviteiten per branche worden in de Noviteitengalerij tussen hal 1 en hal 3 opgenomen.

Bezoekers aan de beurs kunnen tijdens hun bezoek hun stem uitbrengen op de favoriete noviteit per branche. Op donderdagavond 27 september worden de winnaars per branche gepresnteerd.

Voor Industriële Elektronica zijn de volgende noviteiten genomineerd.

  • RadiCentre van Dare International is het eerste volledige flexibele modulaire EMC-meetsysteem ter wereld. RadiCentre wordt volledig met touch screen bediend. Het systeem is modulair, heeft negen slots waarvan er zeven beschikbaar zijn voor EMC-meetinstrumenten. Alle onderdelen zijn als insteekkaart uitgevoerd.
  • De 123-2touch van Pedak meettechniek voor cleanrooms, operatiekamers en laboratoria geeft in één oogopslag weer of het klimaat in de werkomgeving goed of fout is. Dankzij de display met twee kleuren is de status van het klimaat in de werkomgeving direct zichtbaar. De kleur verandert van groen naar rood als het klimaat buiten specificatie is. Naast de kleur zijn ook de gemeten waarden en locatie zichtbaar op het display.
  • De NI cDAQ-9191 Data Display App van National Instruments biedt een directe weergave van metingen die met het draadloze CompactDAQ-9191 chassis genomen worden. Doordat het kleine draagbare chassis over WiFi beschikt kan het met de Data Display App direct verbonden worden met een mobiel apparaat als bijvoorbeeld een iPAD. Vanaf de tablet kan men een meting configureren, starten, de resultaten tonen en desgewenst inzoomen. De meetresultaten kunnen ook opgeslagen worden zonder dat hiervoor een PC nodig is.
  • Eurocircuits heeft een nieuwe tool, PCB Visualizer geïntroduceerd. PCB Visualizer analyseert en visualiseert de gegevens die de klant ter bestelling wil doorsturen en vergelijkt deze met de gekozen PCB service en ordergegevens. Op basis van deze automatische analyse kan de klant onmiddellijk herkennen of het de juiste print betreft, of de gegevens juist worden geïnterpreteerd en of de ordergegevens met de data overeenstemmen.

En voor Industriële Automatisering zijn dat:

  • mTron T van Jumo Meet- en Regeltechniek is een meet-, regel- en automatiseringssysteem met een krachtige PLC met CoDeSys V3 software, gecombineerd met een eenvoudig te bedienen regelsysteem. Het systeem heeft analoge ingangen met galvanische scheiding en heeft een modulaire opbouw met een grote diversiteit aan modules, die worden verbonden via een op ethernet gebaseerde systeembus (EtherCat).
  • Interline presenteert de i::scan, een miniatuur multiparameter spectrofotometer probe voor de online monitoring van waterkwaliteit. De i::scan combineert de prestaties van een ‘multi wavelength’ spectrofotometer met de lage kosten van eenvoudigere fotometers.
  • De serie klepstandstellers van Samson is uitgebreid met type 3730-6. Deze klepstandsteller is zelfkalibrerend en geschikt voor enkelwerkende en dubbelwerkende pneumatische aandrijvingen. Dit instrument is toepasbaar voor zowel regelventielen (klepstandstellers) als open-/dichtventielen (PST). Daarnaast zijn functies als Expertplus, Trovis-View, Hart-communicatie, Partial Stroke Test (PST) en druksensoren zonder extra kosten standaard geïntegreerd .
  • Brooks Instrument introduceert GF40/80 Serie Mass Flow Controller & Mass Flow Meter. Hiermee pas je gastype en meetbereik aan in 60 seconde. Ontworpen voor de ‘solar thin film deposition’, CVD, vacuümprocessen, bioreactoren, onderzoek en andere industriële toepassingen voor gasflow en -control die kostenefficiënte oplossingen vereisen.