Cocktails mixen met Raspberry Pi (video)

Party Robotics heeft na twee jaar ontwikkelen een ‘cocktailrobot’ gebouwd. Het project is gebaseerd op de Raspberry Pi en staat sinds kort op Kickstarter. De naam? Bartendro.

Bartendro kan drankjes mixen met perfecte verhoudingen van de verschillende dranksoorten. Hij pompt tot op de milliliter nauwkeurig vloeistoffen door kunststof slangetjes. Volgens de site van het project zijn alleen koolzuurhoudende dranken niet mogelijk. Voor de rest lijkt ‘the sky the limit’.

Bediening van de robot

De ‘cocktailbot’ wordt bediend via een web-interface. De elektronische barman heeft namelijk zijn eigen draadloze WiFi-netwerk, waarmee iedereen die verbonden is een bestelling kan doorgeven. De exploitant van de robot kan recepten invoeren en aanpassen en zelfs statistieken opvragen over het verbruik van de verschillende ingrediënten.

Open source

Zowel de hardware als de software van Bartendro zijn volledig open source. Het team achter het project wil zelfs een gratis online drankhandleiding aanbieden. De hoop is ook dat enthousiastelingen modificaties gaan doen aan het ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde blaastest, of een mechanisme voor roeren en schudden.

Kickstarter

Vroege vogels kunnen een ShotBot met 1 dispenser financiëren voor 249 Amerikaanse dollar, een Bartendro met drie dispensers voor 375 dollar, een model met zeven dispensers voor 1199 dollar en een vierde versie met maar liefst 15 dispensers voor 2499 dollar. Handige drinkers kunnen echter ook hun eigen drankorgel in elkaar knutselen door geld te geven voor de losse dispensers en Linux kastjes die deze besturen.

Check de Kickstarter-pagina van de Bartendro voor meer informatie. Het project heeft binnen enkele dagen al ruim 100.000 dollar van het beoogde doel van 135.000 opgehaald.

bron: Kickstarter