Chinees bedrijf koopt Embed Engineering

Het Chinese Greensoter heeft het Groningse bedrijf Embed Engineering gekocht. Greensoter heeft door deze aankoop nu een Nederlandse ontwikkelafdeling. Embed Engineering Groningen is gevestigd in het technologische hart van kennisstad Groningen, de Zernike Campus Groningen.

Embed Engineering ontwikkelt hypermoderne elektronicatoepassingen. Greensoter is een groot Chinees bedrijf dat energiebesparende domotica ontwikkelt. Ze hebben onder andere goede banden met het Chinese NECC, een overheidsorgaan dat technologische energiebesparing in China stimuleert. Greensoter plaatst de domotica bij bedrijven, zoals bij de grootste vliegvelden, treinstations en metrostations in China. De producten zijn onder andere geplaatst bij Dabao Daily Chemical Products Factory, Tianjin Airport en Shanghai Duyi Industrial Company Limited.

De samenwerking tussen Embed en Greensoter startte in 2014. Dit verliep dusdanig succesvol, dat Greensoter voorstelde Embed te kopen van de aandeelhouders Marko Bolt en Lourens Rozema. De acquisitie van Embed is begin oktober voltooid.

"Het is logisch dat Greensoter voor een Nederlands bedrijf heeft gekozen", zegt Marko Bolt, algemeen directeur van Embed. "Behalve dat Nederland een prima uitvalsbasis is om naast de Chinese markt nu ook de Europese markt te betreden, staat Nederland wereldwijd voorop in technologische ontwikkelingen. Nederland durft als een van de weinige landen te wereld creativiteit en techniek hand in hand te laten gaan".

Greensoter heeft voor Embed gekozen, omdat Embed een one-stop-shop is, die van idee tot product kwalitatief hoogstaande elektronica ontwikkelt. Embed ontwikkelt voor Greensoter de elektronica hardware, embedded software, front-end software en de behuizingen. Daarnaast coördineert Embed de productie van de domoticaproducten; allemaal Internet of Things producten die een slim netwerk vormen en onderling data uitwisselen.