Binder Nederland opent verkoopkantoor

In mei is de Nederlandse vestiging van het Duitse Binder officieel van start gegaan. Wilfried Snelting leidt het nieuwe verkoopkantoor en zal zich – samen met de twee officiële Nederlandse distributeurs Isolectra en Intronics – richten op het vergroten van de naamsbekendheid en de omzet in de Nederlandse markt. Daarbij ziet hij voldoende nieuwe mogelijkheden voor het brede en stabiele pakket connectoren.

Het Duitse familiebedrijf Binder is sinds de oprichting in 1960 uitgegroeid tot een ontwikkelaar, producent en leverancier van voornamelijk ronde connectoren. Deze worden wereldwijd geleverd via handelaren en distributeurs in verschillende landen, die specialistische kennis hebben van connectoren en hun toepassingen.

Tien jaar geleden is het bedrijf ook begonnen met het opzetten van officiële verkoopkantoren in andere landen. In China en de Verenigde Staten werd bovendien een aparte productielocatie ingericht voor het bedienen van de lokale markt. Omdat de omzet in alle gevallen hoger was dan de situatie waarin het bedrijf haar producten verkocht via lokale distributeurs besloot Binder Duitsland het concept ook in Nederland toe te passen.

Eigen taal, eigen markten

Wilfried Snelting, hoofd van Binder Nederland: "Het belangrijkste doel van een eigen verkoopkantoor is het vergroten van de naamsbekendheid en het verhogen van de omzet in samenwerking met de distributeurs. Vooral dat laatste is bijzonder belangrijk om te noemen omdat het níet de bedoeling is klanten af te nemen van deze distributeurs, maar hen juist te ondersteunen. In de praktijk zullen zij nu zaken doen met het verkoopkantoor in Nederland in plaats van het Duitse moederbedrijf."

Door een Nederlands verkoopkantoor is er directer en makkelijker contact te leggen met Nederlandse klanten. Bijvoorbeeld door als Binder Nederland op Nederlandse beurzen te staan en beurzen te bezoeken. Daarbij is het een voordeel dat klanten in hun eigen taal worden aangesproken; zeker een pré wanneer de klant in kwestie een complexe toepassing heeft.

Verder kan de Nederlandse vestiging zich specifiek richten op puur Nederlandse markten zoals de tuinbouw of de hightech campus in Eindhoven. Bovendien profiteren Nederlandse klanten van het feit dat Binder Duitsland een familiebedrijf is dat veel investeert in onderzoek en ontwikkeling én de flexibiliteit bezit om samen met klanten specifieke connectoren te ontwikkelen. Het Duitse bedrijf voorziet bovendien in een grote voorraad connectoren (ook in Nederland) en werkt aan een zeer stabiel productportfolio.

Adresgegevens Binder Nederland
Spieringweg 603 J, 2141 EB VIJFHUIZEN
http://www.binder-connector.nl/
info@binder-connector.nl