Acquisitie Noord Nederlandse Wikkelcentrale door Biesheuvel Groep

De Noord Nederlandse Wikkelcentrale (NNW) wordt binnen Motion Control Automation (MCA) van Biesheuvel Techniek het aandrijftechniek-speerpunt voor Industriële klanten in Friesland. NNW heeft specifieke kennis op het gebied van Motions & Drives en het wikkelen van elektromotoren en spoelen. NNW bestaat al 80 jaar en werkt vanuit Dronrijp met 11 aandrijftechniek-specialisten.

Hedzer en Wilma van der Meer, oud-eigenaren van de Noord Nederlandse Wikkelcentrale: "Wij zijn ervan overtuigd dat NNW binnen de Biesheuvel Groep van grote waarde zal zijn en het zal tegelijk ook een geweldig nieuw groeiperspectief aan ons team geven". Hedzer blijft in de nieuwe constructie actief als branchemanager.

Meino Noordenbos van Biesheuvel Techniek: "De acquisitie van NNW past in onze strategie om onze klantbediening op mechatronica lokaal te versterken. De industrie rond NNW in Dronrijp Friesland zorgt voor groeikansen in Noordoost-Nederland."

Eg Waaijman (MCA) zal de integratie van NNW in de Biesheuvel Groep begeleiden en gaat samen met Hedzer van der Meer de dagelijkse leiding verzorgen.

Biesheuvel Groep wil de mechatronica-bediening in Nederland regionaal verzorgen. Klanten in de onderhoud- en maakindustrie staan centraal en die wil men lokaal bedienen. Daartoe zijn er nu de volgende regiovestigingen:

  • Noordoost-Nederland: NNW Dronrijp, Steenhuis Zuidbroek en Seal Center Benelux Zwolle
  • West-Nederland: Beuk Engineering Leimuiden
  • Midden- en Oost-Nederland: MCA Varsseveld en Stamhuis Lineairtechniek Twello
  • Zuid-Nederland: MCA Zuid Elsloo
  • Midden-Nederland: Peters Electromotoren Den Bosch.