Gratis test op RoHS-compliancy

Bezoekers aan het RoHS-seminar, kunnen hun eigen producten gratis laten testen op RoHS-compliancy. Volgens de RoHS-directive is de importeur in de EU of de opdrachtgever van elektronicaproductie ook de ‘producent’.

Zou u door een inspectie van VROM heenkomen? Een check bij Edax op de stand geeft inzicht. Met aangemelde bezoekers en Edax wordt de aanpak afgestemd, aangezien afmetingen en wensen van uit te voeren metingen beperkingen kunnen oproepen. Om over de volledige RoHS-verantwoordelijkheid geïnformeerd te worden, biedt het seminar alle aanknopingspunten.

Maatregelen

RoHS heeft belangrijke gevolgen voor de elektronische toeleveringsketen. Elke schakel van de keten en elke afdeling van het bedrijf dient maatregelen te treffen. De toeleveringsketen is hiervan nog steeds onvoldoende doordrongen. Dit leidt tot ernstige kwaliteits- en betrouwbaarheidsproblemen. Op het seminar schetst een presentatie van IMEC de impact van RoHS op de toeleveringsketen, de mogelijke gevolgen en de te treffen maatregelen.

Harry Roossien van Tonalite haakt in op de betrouwbaarheid van producten. Nieuwe faalmodes gaan domineren, nieuwe testen moeten gedaan worden om dat te onderzoeken. Hoe kunnen we de verschillen in kaart brengen en tot welke ontwerprichtlijnen leidt dat vervolgens? Deze aspecten zullen worden belicht vanuit het reliability- en productperspectief.

Ook worden de deelnemers de hoogte gebracht van de inspecties door VROM. TÜV Rheinland Nederland doet de diverse testen in een testlaboratorium uit de doeken en Edax geeft naast de gratis testen ook een beeld van de testmethoden.

Aanmelden voor het seminar kan via  de bezoekersregistratie voor HET Instrument.