Acal BFi tekent pan-Europese franchise-overeenkomst met Silicon Sensing

Acal BFi heeft een pan-Europese distributieovereenkomst gesloten met Silicon Sensing fabrikant van gyroscopen en inerte systemen. Acal BFi zal specialistische technische support geven op alle producten van Silicon Sensing.

"Als uitbreiding op Acal BFi’s scala van sensoren, sluiten de Silicon Sensing producten naadloos aan op Colibrys accelerometers. De combinatie van deze producten en de uitgebreide specialistische ontwerpbegeleiding, stelt klanten in staat om hoogwaardige sensorfuncties te implementeren en zodoende smart producten met benchmarkprestaties te produceren die met een minimaal risico en tijd op de markt gebracht kunnen worden." legt Walther van Puijvelde, business development director densors, Acal BFi uit.

De Silicon Sensing productenreeks  beslaat silicium MEMS enkele-as gyroscopen, kant-en-klare en op maat gemaakte multisensorsystemen waaronder ook multi-as inerte sensorbehuizingen, inerte meetcomponenten en geïntegreerde navigatie-INS/GPS-producten. De Silicon Sensing producten worden veel gebruikt in navigatiesystemen voor zowel mobiele satelliet-TV, kleine luchtvaartuigen en landbouwmachines als in producten voor industriële- en consumententoepassingen.

Acal BFi’s team van sensorontwerpspecialisten heeft vijftien jaar ervaring in het begeleiden van klanten bij het ontwerpen van systemen met componenten van verscheidene toonaangevende sensorfabrikanten.

Silicon Sensing producten is een aanvulling op het pakket van zowel tri-axiale accelerometers en van magnetische, druk, kracht, thermische, rotatie en optische sensoren als complete kompas- en deadreckoning- modules.