Geautomatiseerde opslagcarroussel

De Megamat RS is een geautomatiseerde, verticale opslagcarrousel die zich van zijn voorgangers onderscheidt door een verbeterde structuur, minder gebruik van materiaal en een aanzienlijk lager energieverbruik.

Dankzij een modulaire opbouw kunnen alle Megamat systemen steeds, zelfs achteraf, aan veranderende eisen worden aangepast en tevens in een gekoppeld systeem geïntegreerd worden. Bovendien garanderen  vier veiligheidssystemen, de grootst mogelijke veiligheid voor zowel de medewerkers als de opgeslagen goederen. 

 Dankzij het gebruik van speciaal voor het doel gebouwde elektrische motoren en zuiver afgestelde frequentieomvormers, verbruikt de Megamat 40% minder energie dan zijn voorganger. Een ander belangrijke aspect van de verticale opslagcarrousel is het veiligheidsmanagement: een noodhandkruk garandeert dat de persoon die het systeem bedient altijd toegang heeft tot de opgeslagen goederen, zelfs bij een stroomstoring. Een clipsysteem vereenvoudigt het installatieproces en vergroot de stabiliteit van het systeem, dat aardbevingbestendig is conform DIN 4149, zone 3, bodemcondities C-R. De automatische kettingspanner draagt bij tot een langere levensduur van de lastketting, en de lichtlopende schuifdeur beweegt uiterst vloeiend – zowel automatisch als handbediend. Naast het mechanische antidiefstalsysteem, zoals het afsluitbare bedieningsdeurtje, is het mogelijk het hele systeem of delen ervan te beveiligen door het verstrekken van persoonlijke wachtwoorden of het gebruik van RFID-chips voor persoonsidentificatie.