Laagvermogen embedded controllers

De MEC14XX serie flexibel configureerbare laagvermogen embedded controllers van Microchip is afgestemd op de eisen van x86-gebaseerde notebook- en tabletontwerpers.

De schaalbare serie componenten is een van de eerste die zowel de Intel’s nieuwe Enhanced Serial Peripheral Interface (eSPI) en de bestaande Low Pin Count interface (LPC) ondersteunt. Om de industrie die draagbare gegevensverwerkende apparatuur ontwikkelt de overgang naar de nieuwe interface en ontwerpen op een lagere voedingsspanning te vergemakkelijken, voorziet Microchip’s MEC14XX serie eveneens in een flexibel arrangement waarmee diverse I/O signalen kunnen worden geconfigureerd voor het ondersteunen van ofwel 3,3 V of 1,8 V. Daardoor wordt de onderdelenlijst van het systeem beperkt omdat externe spanningsomzetters komen te vervallen.

Deze eigenschappen maken een naadloze migratie mogelijk van het hergebruik van de intellectual property (IP) over meerdere x86 gegevensverwerkende systeemarchitecturen, zoals Intel Atom, Intel iCore en op AMD gebaseerde systemen. De MEC14XX componenten worden aangeboden met naar keus 128 KB, 160 KB of 192 KB van nauw-gekoppelde SRAM voor programmacode en data die worden geladen van SPI-flashgeheugen. Ontwerpers kunnen het hoofd-SPI-flashgeheugen (gebruikt voor de opslag van de BIOS) ook toewijzen voor de niet-vluchtige opslag van de EC firmware als goedkopere systeemoplossing. De mogelijke keus voor ofwel de MEC140X LPC interfacecomponenten of de MEC1418, die zowel de LPC als de eSPI interfaces ondersteunt, stelt de ontwerper in staat om de meest effectieve component te selecteren voor een specifiek systeem en biedt fabrikanten de mogelijkheid om hun investeringen veilig te stellen als de industrie overschakelt. Alle componenten van de Microchip MEC14XX serie zijn compatibel qua pennenbezetting en registers.

Elke component van de MEC14XX serie is gebaseerd op Microchip’s 32-bit PIC MCU architectuur en wordt ondertsteund door Microchip’s ontwerphulpmiddelen. Voorbeelden hiervan zijn de Mplab XC compilers, de Mplab Real Ice in-circuit emulator (DV244005); de Mplab ICD 3 in-circuit debugger (DV164035) en de PICkit 3 starter kit (DV164130).

ondersteunt, is nu beschikbaar voor evaluatiedoeleinden en in serieproductie. Alle MEC14XX componenten worden op dit moment aangeboden in een 128-VTQFP behuizing.