Servomotor

De Simotics S-1FS2 servomotoren in roestvaststalen behuizing zijn ontwikkeld om te voldoen aan de hygiëne-eisen van de voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische industrie. De IP67/IP69-beschermde servomotor is uitgevoerd met een 22-bits absolute multi-turn encoder.

De motor beschikt ook over een EHEDG certificaat. De servomotor sluit naadloos aan op het Sinamics S210 servosysteem, dat bestaat uit servoregelaars en bijpassende servomotoren die door middel van een ‘one cable connection’ met elkaar worden verbonden. Deze enkele kabel bevat zowel de motorkabels als het encodersignaal en de eventuele aansturing voor de rem.

Het servosysteem werkt in combinatie met de Simatic S7-1500 PLC’s die de aansturing en de rekenkracht centraal ondervangen. Het servosysteem is geschikt voor een groot scala aan toepassingen, zoals dynamische servo-oplossingen voor handlingsystemen en verpakkingsmachines. Ook veeleisende motion control-functionaliteiten, zoals dynamische positionering, versnellingssynchronisaties (gearing) of nokbewegingen (camming) met meerdere assen zijn geen probleem.