Teqoia bemiddelt voor hoogopgeleide technische specialisten

Het merkenportfolio van Humares in Nederland bestaat vanaf heden uit twee merken: Maintec voor de ‘blue collar’ technische vaklieden en Teqoia voor de ‘white collar’ specialisten.

Teqoia is een samenvoeging van de Humares-merken Nova Engineering, Nova IT Solutions, Isoper Engineering Services en Primat Technische Professionals. Het nieuwe bedrijf is actief in olie, gas & petrochemie, chemie, voeding & farmacie, bouw, civiel & installatie en machinebouw en heeft kantoren in Antwerpen, Amsterdam, Assen, Eindhoven, Hengelo, Oldenzaal en Rotterdam.

Humares CEO Patrick van der Ploeg over de arbeidsmarkt in de techniek: "Wij zien dat de technologische ontwikkelingen steeds meer invloed hebben op de inhoud van werk in het algemeen, maar van specialistisch technisch werk in het bijzonder. Banen waar je vroeger een hele carrière op kon bouwen zijn verdwenen en mensen worden opgeleid voor banen die nog niet bestaan. Als Teqoia willen wij ervoor zorgen dat onze specialisten zich continu blijven ontwikkelen. Door een ontwikkeling in de functies die zij achtereenvolgens bekleden en door de opleidingen en trainingen die wij ze gaan aanbieden. Maar ook door hen in contact te brengen met vakgenoten voor intervisie."