White paper over praktijk van IoT

Sato, fabrikant van barcodeprinters, etikettering en EPC/RFID-oplossingen, heeft een white paper gepubliceerd om de busines inzicht te geven in de manier waarop het Internet of Things kan worden toegepast in de praktijk.

In Unlocking the Power of IoT heeft Sato het over de veranderende rol van de bescheiden barcodeprinter die van een randapparaat is uitgegroeid tot een volledig geïntegreerde component binnen de procesketen.  

De auteur van het white paper, business development executive Eckhard Wernich, legt uit: "Niemand kan het zich veroorloven om het enorme groeipotentieel dat het IoT biedt naast zich neer te leggen. Heel wat ondernemingen hebben moeite om te begrijpen hoe dit potentieel praktisch kan worden ingevuld en welke veranderingen dit met zich meebrengt voor hun bedrijfsprocessen en hun mensen. Door de focus te leggen op een vertrouwd proces – het printen van etiketten – kan gemakkelijker worden aangetoond wat hierbij komt kijken en hoe onze manier van zaken doen wordt veranderd door het IoT."

Hoewel het maken en plakken van een etiket op een item een klein onderdeel is van een veel groter proces, is dit toch essentieel want het IoT eist dat elk voorwerp een unieke identiteit heeft en in staat is data te communiceren. Als ‘track & trace’-specialist richt Sato zich op de kracht van data om het ‘last inch’ van de aanvoerketen te overbruggen. De door het bedrijf ontwikkelde AEP-technologie (application-enabled printing) kenmerkt zich doordat de intelligentie in de printer zelf zit en beslissingen neemt bij de bron van de gegevens. Veel van de informatie in het white paper is gebaseerd op de eigen ervaring van Sato met het bestuderen en het toepassen van IoT-principes voor de ontwikkeling van oplossingen voor klanten.

Eckhard: "Wat er zich bij ons voordoet is een microkosmos van wat er momenteel gebeurt bij andere bedrijven die het IoT omarmen. We hopen dat het white paper anderen ertoe zal aanzetten om een basistaak, zoals het printen van etiketten, opnieuw te bekijken als een praktische en directe manier om de IoT-principes over te nemen en hun rendement te verhogen."

Download Unlocking the Power of IoT op http://www.satoeurope.com/uk/downloads/whitepapers/unlocking-the-power-of-iot.aspx.