Snackproducent beboet na ongeluk werknemer

Een bedrijf uit Northamptonshire (UK) dat chips en snacks maakt kreeg een boete nadat een uitzendkracht drie vingertopjes had verloren bij werk aan een machine.

De uitzendkracht had geprobeerd een verstopping van materiaal te verwijderen uit een machine in een productielijn. De hand van de werknemer kwam in contact met messen in de machine waarbij drie vingertoppen van zijn rechterhand werden afgesneden.

De Engelse Arbeidsinspectie (Health and Safety Executive (HSE)) onderzocht het ongeval, dat in augustus 2015 gebeurde. Het bleek dat de beveiliging van de machine op het moment van het ongeluk niet aanstond. Het bedrijf had op de machine geen formeel monitoringssysteem geïmplementeerd, zodat alle beveiligingen aan moeten staan voor de machine kan worden gestart.

Het bedrijf kreeg een boete van £ 330.000 en werd veroordeeld tot het betalen van de proceskosten van £ 11,752.23.

Na de hoorzitting, zei HSE Inspecteur Michelle Morrison: "Deze man heeft blijvend letsel opgelopen door een ongeluk dat volledig voorkomen had kunnen worden. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat beveiliging voor het voorkomen van toegang tot gevaarlijke delen van de machine aanwezig is en goed functioneert voordat machines in gebruik mogen worden genomen."

Bron: http://www.hse.gov.uk