Laat Lego je kerstkaarten tekenen (video)

Rond de kerstdagen ben je al zo druk met de boom, de diners en je outfit dat de kerstkaarten er nog wel eens bij willen inschieten. Slimmeriken bouwen dan een Lego-machine die dat voor zijn rekening neemt: deze Mindstorms-assistent tekent je kerstkaarten.

De machine is een onvermoeibare producent van kerstkaarten. Hij is ontworpen en gebouwd door de 14-jarige  Sanjay Seshan en zijn 2 jaar jongere broer Arvind. Ze noemen hem de ‘Holiday Card Plott3r’ en hij kan diverse ontwerpen printen, waaronder de voor de feestdagen onmisbare kerstboom en sneeuwvlok. Indien gewenst ondertekent hij zelfs als ‘Kerstman’ – alleen in dit jaargetijde is valsheid in geschrifte toegestaan.  

Je moet de kaarten nog wel zelf op de post doen, maar de Plott3r doet de rest. En je mag ook weer eens spelen met Lego – een win-win situatie dus. De ontwerpers hebben de details voor deze specifieke machine niet bekend gemaakt, maar ze geven wel instructies voor de bouw van een versie die niet is gerelateerd aan de feestdagen. Kijk voor deze versie, de Pix3l Plott3r, op de website van de broers Seshan