Vermogenselektronica wordt Power Electronics

Na een evaluatie van het Vermogenselektronica Event dat plaats vond in juni 2016, besloten de deelnemende bedrijven om het evenement in 2017 voort te zetten onder de naam Power Electronics Event.

De naamswijziging is ingegeven doordat vaak de indruk bestaat dat het gaat om extreem hoge vermogens – en soms zelfs om financiële rijkdom, zo bleek bij de evaluatie. Met de nieuwe naam willen de de bedrijven benadrukken dat low power ook power is en dat er in het programma ook ruimte is voor onderwerpen als elektromagnetische compatibiliteit. Ook hoopt men zo effectiever de aandacht te trekken van jongere generaties technici. Om diezelfde reden zullen studenten aan technische universiteiten en hogescholen doelgericht worden uitgenodigd.

Het lezingenprogramma zal bestaan uit twee plenaire presentaties en vier parallelsessies met elk zeven lezingen, waarvan er zeven worden verzorgd door de technische universiteiten.

In december wordt het lezingenprogramma concreet ingevuld; het zal dan zijn te vinden op de website van het event: www.vermogenselektronicaonline.nl/