3D geprinte auto’s en andere noviteiten in beeld

3D printen en autonome auto’s zijn twee van de meest spraakmakende nieuwe technieken van dit moment. Waarom zouden we ze dus niet combineren? Dat is het idee achter het nieuwste voertuig van Local Motors: een auto met een 3D geprinte carrosserie, zonder stuurwiel en met een videoscherm in de voorruit.

Ondertussen introduceer de OX de eerste all-terrain flat-pack truck, die snel overal ter wereld als een plat pakket kan worden afgeleverd. Ter plekke kan hij 12 uur worden geassembleerd.

flatpack

Cannae Corporation heeft bekend gemaakt dat er plannen zijn  om een ‘onmogelijke’ uitstootvrije microgolf-voortstuwing te testen die tot een revolutie in de ruimtevaart zou kunnen leiden.

cannae

En Electra Meccanica introduceerde Solo, een betaalbare elektrische driewieler voor één persoon.

solo

Sono Motors presenteerde plannen om binnen twee jaar met een auto op zonne-energie te komen…

sono

…en Soel Yachts onthulde een  zonne-motorboot die geruisloos door het water glijdt.

soel

Een groep Zwitserse  researchers ontwikkelde de naar verluid efficiëntste zonnecel ter wereld, met een twee maal zo hoog rendement als zonnepanelen op daken.

zwitsers

In Israël ontwikkelden onderzoekers een nieuwe algensoort die tijdens de fotosynthese  vijf maal meer waterstof-brandstof produceert.  

alg
Met 3D printers kunnen ongelooflijk complexe objecten worden geproduceerd, maar ze zijn niet zo geschikt voor ‘on-the-fly’ improvisatie. Maar daarvoor hebben we nu de 3Doodler, een printpen waarmee structuren van hout, koper en brons in de vrije ruimte kunnen worden geprint

3doodler

Briljant is ook een elektriciteitsvrij kacheltje van Egloo  dat je woning voor een paar cent per dag met waxinelichtjes op temperatuur zou houden.

egloo

Ten slotte is het prettig om te zien dat Apple een  waterdichte iPhone introduceerde, die zou moeten leiden tot minder e-afval ten gevolge van verdronken telefoons.

apple