Nederlandse uitvinding SmeshGear de wereld rond in elektrische motorfiets

Zondag 14 augustus 2016 is de SmeshGear begonnen aan een reis rond de wereld in 80 dagen als onderdeel van een elektrische motorfiets, de Storm Wave. Zowel de Storm Wave als de SmeshGear zijn Nederlandse producten. Met de SmeshGear kan het Stormteam enorm veel energie besparen. Deze techniek vergroot de afstand die de motor dagelijks kan afleggen. Zelf noemt het Storm team de SmeshGear samen met het batterijenpakket als de twee unieke vindingen die deze reis rond de wereld mogelijk maken.

De SmeshGear is een bedieningssysteem voor een planetair tandwielstelsel. Er zijn automatische transmissies in vele vormen maar geen van deze systemen haalt het 100% rendement van de SmeshGear. In Smeshgear is het beste uit drie bestaande transmissies samengebracht: de eenvoud van een handgeschakelde transmissie, het gemak van een automatische transmissie en het rendement alsof er geen transmissie is. Het is simpel, volgens de producent gemakkelijk en duurzamer dan welke bestaande transmissie.

SmeshGear kan vertragen, versnellen en/of omkeren onder vollast met behoud van rendement. Daardoor kan er een veel kleinere motor en lichtere infrastructuur gekozen worden. Zo kan de SmeshGear onder andere worden toegepast in de industrie op aandrijflijnen, draaibanken, een shovel, een windmolen, een auto,  elektrische fiets of zoals nu de Storm Wave elektrische motorfiets. De energiebron is niet bepalend evenmin als de grootte van de motor.

www.smesh.eu