Startup Cybersprint verhuist naar campus van grootste veiligheidscluster van Europa

In Den Haag is het nieuwe kantoor van cybersecurity startup Cybersprint officieel geopend. De keuze voor de HSD Campus in Den Haag toont de aantrekkingskracht als het grootste veiligheidscluster van Europa. InnovationQuarter’s Chris van Voorden feliciteerde Pieter Jansen, oprichter en CEO van Cyberspint, namens partners The Hague Security Delta en de gemeente Den Haag met de opening van zijn bedrijf bij het Haagse nationaal innovatiecentrum voor veiligheid.

Cybersprint ontwikkelde een nieuwe generatie virus-scanner voor het web, die real-time detecteert en bedrijven waarschuwt over de zichtbare en onzichtbare hacks op hun websites. Eindgebruikers merken deze hacks vaak als eerste op, met indirecte reputatieschade als gevolg. Wanneer websites gedurende een langere periode (> 7 uur) aan hacks worden blootgesteld, vindt en indexeert Google de schadelijke content, waardoor sprake is van reputatieschade op lange termijn en met mogelijk gevolg ‘de-listing’ van zoekresultaten.

Zaken doen vanuit security-cluster

InnovationQuarter, The Hague Security Delta (HSD) en de gemeente Den Haag assisteerden Cybersprint bij het vinden van hun weg in het Nederlandse securitynetwerk tijdens het vestigen in Den Haag. Het eerste contact werd gelegd tijdens een economische missie naar Atlanta, onder leiding van premier Mark Rutte, waar een grote delegatie van (security) bedrijven aan deelnam.

"Cybersprint is een succesvol en snelgroeiend bedrijf, met een veelbelovende beveiligingsoplossing", aldus Chris van Voorden, hoofd Foreign Investments bij InnovationQuarter. "Al zijn ze net begonnen, hun software is al bekend in de Verenigde Staten, een geweldige prestatie. We zijn trots Cybersprint te kunnen ondersteunen nu ze gevestigd zijn op de HSD Campus en introduceren ze graag in zakelijke securitynetwerken in de regio om kennis te maken met nieuwe, relevante contacten."

www.cybersprint.nl

www.innovationquarter.nl