Blaffen tegen werkeloze robothond (video)

Het Amerikaanse leger heeft kort geleden beslist dat de robots Alpha Dog en Spot van Google/Boston Dynamics nog niet klaar zijn voor actieve dienst. Daarom zijn de vierpotige robots nu tijdelijk werkeloos. Om de tijd te doden doet Google nu iets met de batterijgevoede Spot wat we allemaal wel zouden willen: hij wordt gebruikt als (kostbaar) speelgoedhondje.

Google liet Spot onlangs los op Alex, de terrier van Andy Rubin, mede-oprichter van Android en de grote baas van Playground.  Het schattige resultaat is dat Alex –  die zich duidelijke de meerdere voelt in dit setje – de ongelukkige robot ziet als een bedreiging in zijn bestaan, die je moet intimideren en waartegen je moet blaffen.

Deze uitvoering van Spot is naar verluid de enige die niet in militaire handen is en het is onbekend wat Google’s Boston Dynamics er nu mee van plan is. Bij het leger dacht men dat Spot een potentiële grondverkenner zou kunnen zijn, maar het probleem is dat Spot in de huidige configuratie daarvoor niet beschikt over de benodigde autonomie, zegt James Peneiro, hoofd  Ground Combat head van het  Warfighting Lab.

Veel van de balanceertechniek in Spot (en de manier waarop hij tegen een stootje kan) is nu al terug te vinden in de volgende generatie humanoid Atlas Robot.